News Flash:

De ce sucurile din comert au toate acelasi gust?

30 Septembrie 2013
536 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (0.0000)
USD: 4.1067 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
De ce sucurile din comert au toate acelasi gust
Vanzarile sunt foarte mari la unele sucuri, tocmai pentru ca sunt promovate ca 'provenind din natura', 'bogate in vitamine' sau avand pupla. Si uite asa mintea consumatorului de buna credinta se seteaza pe ideea ca bea ceva bun si sanatos, suplinind celelalte goluri din dieta.

Cu totul alta este insa realitatea. In primul rand, cantitatea enorma de zahar, din fructoza fructelor si din adaosurile artificiale este metabolizata rapid de ficat si transformata in exces de grasimi. De aici si riscul marit de obezitate, diabet si boli cardiovasculare.

Daca te uiti pe eticheta, vei observa anumite ingrediente. Cand vezi 'suc concentrat', sa stii ca aceste concentrate sunt, de regula, importate de la diversi producatori externi si apoi reconstituite cu apa. Nu se stie nimic de originea fructelor, iar calitatea (ca in cazul a tot ce se produce industrial) este scazuta. Reconstituirea duce la distrugerea nutrientilor esentiali.

Glucoza si fructoza sunt zaharuri simple (monozaharide). Ele difera insa in functie de cum sunt metabolizate. Fructoza genereaza rezistenta la insulina. Glucoza nu face acelasi lucru, dar, in combinatie cu fructoza, ii accelereaza acesteia absobrtia. Fructoza se transforma in grasime in corp mult mai repede decat orice alt tip de glucida.

Mai mult, sucurile din comert au toate acelasi gust. Si asta datorita aromei, un produs artificial obtinut in laborator si continand o serie de chimicale foarte asemanatoare celor din parfumuri.

Vitamina C de pe ambalaj nu trebuie sa te mai pacaleasca. In natura, vitaminele sunt grupate. In produsele procesate, ni se prezinat vitamine sintetice singulare care fac celulele sa reactioneze ca in fata unor toxine.

Acidul citric se obtien in laborator prin fermentarea glucidelor. Initial era produs din sucul fructelor, dar acum se foloseste porumbul, mai ieftin, evident.

In timpul procesarii, proteinele existente sunt hidrolizate, generand cantitati de acid glutamic liber (glutamat monosodic -MSG). Glutamatul monosodic este foarte nociv pentru organism, generand suprastimularea celulelor nervoase, pana la moartea acestora.

In plus, porumbul este unul din cele mai raspandite alimente modificate genetic.

Pasteurizarea inseamna incalzirea unui aliment la temperaturi inalte si apoi racirea rapida. Este menit sa asigure distrugerea posibilelor bacterii aflate in alimente crude. Acest procedeu distruge insa si valoarea nutritiva a alimentului, lipsindu-l de pretioasele enzime.

Ce poti face: sucuri naturale acasa, in care cea mai mare pondere sa o aiba legumele. Foloseste si pulpa ramasa in aluaturi, salate sau iaurturi.

Sursa articol: Financiarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sunt fructoza foarte fructelor insa acelasi alimente apoi distrugerea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 24 queries | Mysql time :0.064128 (s)