News Flash:

De ce Biserica Ortodoxa nu-l declara Sfant pe Arsenie Boca! Motivul este ULUITOR!

13 Iulie 2015
634 Vizualizari | 0 Comentarii
Arsenie Boca
Desi parintele Arsenie Boca este considerat facator de minuni de catre romani, acesta nu poate fi inca declarat Sfant de Biserica Ortodoxa.

Supranumit “Sfantul Ardealului”, parintele Arsenie Bocanu poate fi inca oficializat ca Sfant. Motivul este ca Biserica Ortodoxa impune reguli foarte stricte pentru canonizare.

Stefan Stanciu, preotul paroh al Bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, din Bucuresti a explicat motivul pentru care facatorul de minuni al romanilor nu poate fi declarat inca Sfant.

“Biserica nu a canonizat vreun sfant decat pe evlavia crestinilor dovedita si marturisita, nu doar declarata. In cazul Arsenie Boca, Biserica asteapta ca evlavia crestinilor sa se dovedeasca nu numai intr-un an, doi, ci in timp. Cu siguranta ca, dupa o vreme, daca se vor inmulti minunile pe care Arsenie Boca le face dincolo de mormant, Biserica, la un moment dat, prin Sfantul Sinod, va hotari ce masuri sa ia. Asta daca pana atunci toate conditiile vor fi indeplinite.

Fata de lumea catolica, noi nu ne repezim ca peste noapte sa canonizam un om decat dupa ce avem dovada sfinteniei vietii lui si sprijinul pe care dincolo de mormant il poate da oamenilor care se duc cu credinta, cu nadejde, cu dragoste la mormantul lui.

Cand se va lua in serios problema canonizarii lui Arsenie Boca, ca si in cazul altor sfinti, se va infiinta o comisie care se va ocupa tocmai cu strangerea de date despre minunile pe care le-a facut in viata lui pamanteasca si dupa viata pamanteasca. Lucrurile astea se fac cu foarte multa rabdare, cu seriozitate si responsabilitate; nu declaram pe cineva sfant atata vreme cat nu avem cunostinta sfinteniei sale adevarate.

Conditiile pentru canonizare sunt evlavia poporului, dovezi ale facerii de minuni, cu martori, cu marturii constatate. O alta conditie este desfacerea mormantului si acolo se poate afla, ca ultim argument, daca resturile umane emana un miros frumos si daca intrunesc conditiile pentru a fi declarate sfinte moaste”, a spus el.

arsenie biserica poate sfant boca daca pentru conditiile dupa evlavia inca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 36 queries | Mysql time :0.045712 (s)