News Flash:

Cum trebuie gatit ficatul ca sa fie suculent, gustos si moale. Trucuri de preparare a ficatului de pui

9 Septembrie 2018
5533 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6495 RON (+0.0015)
USD: 4.0769 RON (-0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pentru a obtine o mancare gustoasa ficatul trebuie prajit doar 3 minute

Trebuie sa acordati o atentie deosebita la prajirea ficatului. Cu cat veti praji ficatul mai putin timp, cu atat mai gustos si moale va fi.

Gatiti ficatul timp de 2-3 minute si veti obtine o mancare delicioasa si aromata, care va fi pe placul tuturor. Folositi cateva ingrediente ieftine si preparati un pranz gustos si apetisant pentru toata familia!

Ingrediente: 500 g de ficat de pui, 1-2 cepe, 1 lingurita de sare, 5-6 linguri de faina, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Curatati ceapa si taiati-o rondele de grosime medie. Desfaceti rondelele, asezati-le intr-o tigaie cu ulei si puneti tigaia la foc.

Spalati si uscati ficatul cu un prosop de hartie, taiati-l felii subtiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Scoateti canalele. Amestecati faina cu sare.

Treceti ficatul prin amestecul de faina, scuturati usor excesul de faina si puneti-l in tigaia incinsa cu ceapa.

Reduceti focul la mediu si mai adaugati ulei, daca este necesar. Intoarceti ficatul pe cealalta parte dupa un minut si jumatate.

Ficatul se prajeste pe rondelele de ceapa, de aceea nu se arde si se imbiba cu arome delicioase. Prajiti ficatul pana va fi gata (pana nu va mai avea sange), amestecati-l cu ceapa si gatiti timp de 15-20 de secunde. Ficatul prajit este gata. Acesta este gingas, suculent si foarte moale.

Ce beneficii poti avea daca vei include in alimentatia ta ficateii de pui

Previne anemia si imbunatateste vederea

Ficatul de pui este o sursa grozava de vitamina A. Acesta este si motivul pentru care acest aliment este recomandat persoanelor care au probleme cu vederea.

In plus, ficatul de pui contine o cantitate mare de vitamina B12, care ajuta la producerea globulelor rosii, dar si in prevenirea anemiei.

Diminueaza aparitia cancerului de colon

Ficatul de pui are in compozitie si acid folic. Acesta este recomandat in alimentatiei femeilor tinere, care folosesc anticonceptionale.

Diminueaza riscul aparitiei cancerului colului uterin. Un alt aspect important, ficatul de pui mai contine si seleniu. Astfel, persoanele care consuma acest aliment frecvent isi mentin tiroida sanatoasa.

Te scapa de stres

Ficatul de pui te protejeaza de stres, iti intareste sistemul imunitar si, datorita niacinei, vitamina B3, din compozitia lui, previne si o afectiune grava: pelagra.

Vorbim de o boala care are numeroase simptome precum diareea, inflamarea mucoaselor si a pielii care capata aspect de solzi. Carnea de pui si tonul sunt principalele surse de niacina.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajire ficat mancare delicioasa preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1053 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022397 (s)