News Flash:

Cum se prepara delicioasele galuste cu prune. Dupa aceasta reteta le face Elena Lasconi

3 Octombrie 2018
275 Vizualizari | 0 Comentarii
Galustele cu prune se prepara usor si sunt foarte delicioase

Prunele sunt gustoase si pline de vitamine. Ele pot fi consumate crude, dar si integrate in diverse deserturi. Iata, deci, reteta de galuste cu prune a Elenei Lasconi, castigatoarea editiei cu vedete a emisiunii MasterChef.

Cum preparam galuste cu prune

Ingrediente (pentru 8-10 portii):

300 g cartofi fierti (dati prin masina de tocat)

200 g faina

1 ou

sare (un varf de cutit)

1/2 kg prune

100 g pesmet

50 g zahar pudra

scortisoara (dupa gust)

50 ml ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja aproximativ 30 de minute. In timp ce fierb cartofii am prajit pesmetul in ulei (amestecand mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda).

In momentul in care pesmetul s-a rumenit frumos l-am pus intr-un bol uscat si rece. Am spalat prunele, am scos samburii apoi le-am lasat la scurs.

Am pus pe foc o oala cu 3-4 l de apa, in care am pus o jumatate de lingurita de sare si doua linguri ulei.

Dupa ce s-au fiert cartofii i-am curatat de coaja (trebuie sa fie fierbinti). I-am dat prin masina de tocat, i-am stropit cu putin ulei (3-4 linguri).

I-am lasat sa se raceasca iar apoi am adaugat faina, sarea si oul. Am facut aluatul, l-am intins cu facaletul si l-am taiat in patrate (cu latura de aproximativ 10 cm).

Am invelit fiecare pruna in aluat si le-am modelat frumos sub forma de galusca.

Cand apa a dat in clocot am dat focul la mic si am pus 6-8 galusti la fiert. Le-am fiert 15-20 minute, le-am scos cu o spumiera pe rand si le-am dat prin pesmet. Le-am pudrat cu zahar si scortisoara doar in momentul in care le-am servit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0777 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018162 (s)