News Flash:

Cum se prepara delicioasa tocanita de pui cu ciuperci. Este o mancarica nemaipomenit de buna

12 Februarie 2019
108 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7383 RON (0.0000)
USD: 4.2016 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Tocanita de pui cu ciuperci este o mancare care se gateste simplu si place tuturor

Tocanita de pui cu ciuperci este o mancare aromata si condimentata care se prepara rapid. Aceasta reteta se gateste simplu si place tuturor. Mai mult, aceasta mancare se poate face si de azi pe maine sau pe poimaine si se poate reincalzi cu usurinta.

Ingrediente:

800 g carne de pui (aripi, pulpe si piept)

500 g ciuperci champignon proaspete

1 ceapa rosie

1 ardei gras

boia de ardei dulce

sare si piper macinat dupa gust

patrunjel verde

3-4 linguri de ulei

Mod de preparare:

Carnea de pui se curata si se sareaza. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga aripile de pui. Eu am folosit aripi pentru ca imi place sa fie cu piele si oase. Puteti folosi si pulpe, de preferat cu os. Sau puteti portiona un pui intreg in bucati mai mici dar eu nu tin neaparat sa am si piept de pui in tocana.

Prajim usor aripile pe toate partile. Astfel vor avea un gust deosebit, se mai topeste si grasimea si practic nu mai trebuie sa fiarba foarte mult, fiind deja aproape gatite prin prajire.

Ceapa o curatam si o taiem marunt iar apoi o mai rumenim usor cu carnea cu tot, 1-2 minute, nu mai mult. Daca doriti puteti pune acum si ardeiul gras taiat in bucatele.

Apoi adaugam si ciupercile. Eu am avut niste ciupercute foarte mici si le-am lasat intregi. Daca erau mai mari le taiam sferturi.

Lasam si ciupercile la rumenit un pic, apoi, cand au inceput sa lase apa, se adauga si condimentele: sarea, piperul si boiaua dulce.

Punem un pic de apa (cat sa acopere carnea) si lasam tocana de pui la fiert timp de 20 de minute (la foc mic).

Trebuie amestecat in cratita din 5 in 5 minute ca sa nu se prinda. Dupa 20 de minute apa se evapora si ramane un sos nemaipomenit de bun.

Se potriveste gustul de sare si piper si presaram niste patrunjel verde tocat deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1948 (s) | 24 queries | Mysql time :0.105605 (s)