News Flash:

Cum se prepara delicioasa omleta ‹‹Trei gusturi››. O mancare satioasa, diversa si apetisanta numai buna pentru mic dejun sau cina

10 Octombrie 2018
431 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceasta omleta tristratificata poate fi servita atat la micul dejun cat si la cina

Trebuie cunoscut faptul ca omleta "Trei gusturi" reprezinta un fel de mancare tristratificat. Primul ei strat se prepara cu verdeata, cel de-al doilea - cu ardei gras, iar cel de-al treilea - cu dovlecei. De asemenea, puteti sa experimentati aceasta reteta cu rosii si branzeturi.

Ingrediente:

- 6 oua;

- 250 g dovlecei;

- 1 catel de usturoi;

- 7,5 g patrunjel;

- 1 ardei gras;

- 1/4 lingurita nucsoara (optional);

- 7,5 g ceapa verde;

- sare si piper negru macinat dupa gust;

- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

1. Spalati ardeiul gras si-l coaceti timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 200° C. Apoi puneti-l intr-o punga de plastic si lasati-l sa se raceasca. Dupa aceasta decojiti-l si indepartati semintele.

2. Pregatiti primul strat: bateti 2 oua si combinati-le cu patrunjelul si ceapa verde maruntite, nucsoara, usturoiul pisat, cate un praf de sare si piper negru macinat. Turnati compozitia obtinuta pe tigaia cu putin ulei incins si preparati-o timp de 1,5 minute. Transferati omleta pe o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

3. Pregatiti al doilea strat: maruntiti ardeiul copt. Bateti 2 oua si combinati-le cu ardei, sare si piper negru macinat. Prajiti compozitia obtinuta pe tigaia cu putin ulei incins timp de 1,5 minute. Asezati omleta obtinuta peste primul strat.

4. Pregatiti al treilea strat: curatati dovleceii, indepartandu-le semintele si coaja. Taiati-i in cubulete si prajiti-i pe tigaie timp de 5 minute. Apoi turnati compozitia obtinuta din 2 oua batute, sare si piper negru macinat peste ei. Luati omleta de pe tigaie si asezati-o peste celelalte 2 straturi.

5. Coaceti omleta tristratificata timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180° C.

Am putea spune ca aceasta nu este omleta, ci budinca de oua! Un mic dejun ideal, care este, de asemenea, dietetic si folositor. Acest fel de mancare mai este numit si "Semaforul" si deseori se prepara cu spanac. Mai lipseste doar o felie de paine integrala si o ceasca de ceai verde sau cafea.

Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

verdeata ardei gras dovlecei reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0813 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013596 (s)