News Flash:

Cum se prepara cel mai gustos pilaf. Secretul este sa nu mai fierbeti orezul in apa

18 Aprilie 2019
14855 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru a obtine un pilaf delicios puneti peste orez supa de pui in loc de apa

Daca vrei sa faci cel mai gustos pilaf, trebuie sa aplici cateva trucuri simple. In primul rand, orezul trebuie inabusit cu ceapa prajita, dupa care se adauga apa si restul legumelor. Prepara aceasta reteta de pilaf cu carne de pui si vei primi numai laude de la familie.

Ingrediente:

1 pui de marime medie cu tot cu maruntaie (fara ficat),

1 ceapa mare si tare,

1-2 ardei,

1 paharel de untdelemn,

sare, boia si piper macinat dupa gust,

1 morcov marisor,

1 cana mare cu orez,

2 rosii tari, dar coapte.

Mod preparare:

Ceapa se toaca marunt de marimea unui bob de orez. Morcovul se da pe razatoarea mare. Ardeii si rosiile se taie cubulete cat de mici. Carnea se taie portii mici. Se pune uleiul la incins, apoi ceapa, sa se inmoaie. Cand ceapa s-a inmuiat cat de cat, se adauga carnea si se lasa un pic, sa se rumeneasca usor.

Se spala orezul in doua-trei ape si se varsa peste carne si ceapa, sa sfaraie si sa ia gust de prajeala. Dupa cateva minute, se adauga apa sa se acopere tot, se pun si ardeii, morcovii, rosiile, sare, piper, boia si se da la cuptor, la foc linistit.

Daca a scazut apa, se mai adauga. Intr-o jumatate pana la trei sferturi de ora, pilaful e gata, cu o frumoasa crusta aurie deasupra. Se serveste fierbinte, cu muraturi sau salate cu otet.

Sfat: Daca in loc de apa puneti cateva cesti cu supa de gaina va fi mult mai bine. Iar daca in loc de ulei veti praji ceapa si carnea in untura de gaina sau de gasca, acest pilaf va fi un deliciu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024347 (s)