News Flash:

Cum se prepara cea mai populara bautura terapeutica din Rusia. Are foarte multe efecte benefice pentru sanatatea noastra

18 Septembrie 2018
177 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6667 RON (-0.0010)
USD: 4.0359 RON (+0.0018)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cvasul este o bautura fermetata probiotica preparata din diferite tipuri de paine sau din diferite tipuri de fructe

Cvasul, la fel ca si vodka, este o bautura emblematica pentru rusi… Desi are o istorie foarte lunga, aceasta reteta traditionala nu si-a pierdut popularitatea.

Ce este, de fapt, cvasul? O bautura fermetata, probiotica, preparata din diferite tipuri de paine (secara, grau, orz) sau din diferite tipuri de fructe (mere, pere, lamai, afine, mure, zmeura, coacaze).

Este considerata de rusi un panaceu universal, un elixir, datorita valorii sale terapeutice extraordinare.

A reprezentat un remediu antibacterian salvator pentru bolnavii de febra tifoida in timpul Primului Razboi Mondial, un aliment hranitor pentru perioada cumplita de foamete, un tonic extraordinar in iernile geroase sau verile caniculare.

Cvasul era consumat in loc de apa, atat in spitale, cat si pe front, unde soldatii il considerau intaritor si energizant.

Pentru a prepara aceasta bautura aveti nevoie de:

- 5 felii de paine de secara sau neagra (sau fructe, conform celor descrise mai sus);

- 100 g stafide;

- 1 lingura si jumatate de drojdie uscata (sau doua cuburi de drojdie de bere, proaspata);

- 2 cani de zahar sau miere;

- 5 l de apa.

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert. Pana fierbe apa, se prajesc feliile de paine. Cand apa incepe sa fiarba, se ia vasul de pe foc si se adauga painea si stafidele. Se pune capacul si se lasa la infuzat peste noapte (cel putin opt ore). A doua zi, se scot bucatile de paine si se arunca.

Intr-un bol separat, se amesteca bine drojdia cu zaharul sau mierea si se adauga in vasul cu apa. Se pune capacul si se lasa la fermentat inca sase ore, timp in care se amesteca din ora in ora.

Dupa acest interval, se strecoara printr-o bucata de tifon si se pune in sticle curate. Se pun sticlele in frigider si se lasa 24 de ore. Dupa acest interval, cvasul este bun de baut.

Se pastreaza la frigider.

De retinut! Desi dupa standardele rusesti contine foarte putin alcool, cvasul este, totusi, o bautura alcoolica. De asemenea, se mai poate prepara din morcovi cu ghimbir sau sfecla cu sare, in loc de zahar.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cvas reteta traditionala bautura fermetata remediu prepara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0818 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018705 (s)