News Flash:

Cum se prepara cartofii cu pui in stil frantuzesc. Sunt numai buni pentru o cina romantica

25 Septembrie 2018
676 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (+0.0010)
USD: 4.1067 RON (-0.0130)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cartofii cu pui frantuzesti se prepara usor si sunt deosebit de gustosi

In continuare va supunem atentiei o reteta clasica de cartofi cu pui preparati in stil frantuzesc, unica de felul sau si foarte populara in regiunea noastra. Si nici nu e de mirare, fiind un fel de mancare econom, dar gustos si delicios, multa lume il prefera!

Cartofii cu pui in stil frantuzesc se preteaza la o masa festiva sau o cina romantica.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a prepara aceasta reteta:

cartofi - 7 bucati

file de pui - 300 g

smantana - 3 linguri

ceapa - 1 bucata

ulei vegetal - 1 lingura

praf de mustar - 1 lingurita

sare si piper negru macinat dupa gust

cascaval (optional)

Mod de preparare:

In cele ce urmeaza va voi impartasi o modalitate usoara de a prepara cartofi cu pui frantuzesti, cu o crusta apetisanta, carne de pui aromata si cartofi moi.

In primul rand, cartofii si ceapa se curata si apoi se spala. Ceapa se taie inele iar cartofii - rondele.

Pieptul de pui de curata si apoi se taie cuburi, insa nu prea mici.

Tapetam tava pentru coacere cu folie de aluminiu sau hartie de copt si turnam ulei vegetal, pentru a nu se arde carnea de pui.

Punem in tava pieptul de pui si ceapa si adaugam putina sare.

Separat, intr-un bol punem cartofi taiati peste care se adauga smantana, mustar si piper. In functie de preferinte, in loc de praf de mustar puteti adauga condimentele si mirodeniile preferate.

Cand cartofii sunt amestecati bine cu mirodenii, imprastiati-i peste pui. Acoperisi totul cu cascaval ras, daca va place crusta de cascaval topit.

De obicei, eu prefer sa adaug peste cartofi rosii si ardei gras taiati subtiri, dupa care pun cascaval ras.

Coaceti intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute, in functie de puterea cuptorului.

Inainte de servire puteti presura deasupra verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta stil frantuzesc preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0870 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016522 (s)