News Flash:

Cum se pastreaza CORECT mancarea in frigider

26 Ianuarie 2016
405 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum se pastreaza CORECT mancarea in frigider
Ca sa va pastrati sanatatea, nu aglomerati frigiderul si nu puneti pe acelasi raft alimente crude si gatite.

Frigiderul este locul unde pastrati alimentele cel mai bine, dar daca nu respectati cateva reguli de igiena se poate transforma intr-o bomba cu germeni. Primul sfat al specialistilor e sa puneti alimentele pe categorii si marime: fructe, legume, lactate, gustari. Carnea proaspata sau cruditatile nespalate nu trebuie asezate alaturi de mancarea gatita, pentru ca pot transmite bacterii si microbi care sa o contamineze.

Specialistii recomanda sa asezati pe rafturile superioare mancarea gatita, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si cruditatile. Laptele, iaurtul si smantana trebuie asezate pe rafturile superioare, iar mezelurile, branza si cascavalul tineti-le in recipiente separate curate. Sticlele de vin incepute, cutiile de suc sau ouale se pot pastra pe usa frigiderului.

Mai mult, trebuie sa lasati spatiu in jurul alimentelor, pentru ca aerul rece sa poata circula liber, racindu-le uniform pe toate si mentinand temperatura adecvata. Pentru a evita degradarea alimentelor, ambalati-le cat mai compact si uniform.

Pentru a evita mirosurile neplacute din frigider puteti folosi odorizante, insa si o lamaie taiata in patru si pusa pe o farfurioara e la fel de eficienta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pentru alimentele trebuie alimentelor asezate cruditatile evita gatita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 24 queries | Mysql time :0.042234 (s)