News Flash:

Cum sa-ti depozitezi legumele si fructele ca sa ramana PROASPETE mai mult timp

19 Februarie 2015
457 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum sa ti depozitezi legumele si fructele ca sa ramana PROASPETE mai mult timp
Cu totii ne-am confruntat cu aceasta problema: cumparam produse proaspete si le punem in frigider, dar nu dureaza mult pana acestea se strica, se zbarcesc sau putrezesc. Pentru a evita arucarea alimentelor, este important sa stiti unde trebuie sa pastrati fructele si legumele si cum sa le separati. Cum trebuie sa depozitati fructele si legumele pentru a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp?

FRUCTE
Mere: Merele produc etilena, asa ca trebuie sa le pastrati departe de alte produse. Acestea pot fi lasate pe masa pentru aproximativ o saptamana sau in frigider pentru mai mult de sapte zile.

Avocado: Lasati-le sa se coaca in bucatarie, apoi depozitati-le in frigider.

Banane: Tineti bananele verzi in afara frigiderului si lasati-le sa se coaca in bucatarie.

Fructe de padure: Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie pana cand nu doriti sa le consumati. Pastrati-le in frigider in recipiente uscate, acoperite.

Cirese si struguri: Puneti-le in frigider, nespalate, in recipiente de platic pana cand doriti sa le consumati.

Citrice: Prelungiti termenul de valabilitate al clementinelor, grapefruitului, lamailor sau portocalelor prin stocarea lor intr-o plasa in frigider.

Pepeni: Stocati pepenele galben intr-un loc intunecos, uscat, la distanta de alte produse. Pepenele taiat trebuie lasat in frigider.

Fructe samburoase: Pastrati nectarinele, piersicile si prunele intr-o punga de hartie in bucatarie pana cand se coc, apoi mutati-le in frigider.

Rosii: Rosiile trebuie pastrate intotdeauna la temperatura camerei. Rosiile tinute in frigider se strica mai repede.

LEGUME
Broccoli si conopida: Broccoliul si conopida trebuie pastrate in sertare diferite din frigider, la distanta de alte produse.

Telina: A se pastra in frigider.

Porumb: A se pastra in frigider cu tot cu coaja.

Castraveti: Pastrati castravetii la temperatura camerei. Acestia pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumati intr-o perioada scurta de timp.

Vinete: Vinetele trebuie pastrate la temperatura camerei. Pot fi pastrate in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.

Fasole verde: A se pastra in frigider.

Legume cu frunze: Salata verde, varza si spanacul trebuie pastrate la frigider.

Ceapa si usturoiul: Ceapa si usturoiul trebuie pastrate intr-un loc intunecat, racoros si uscat. Separati-le de alte alimente.

Ciuperci: Pastrati-le nespalate in frigider. Umiditatea le face lipicioase.

Ardei iuti: Tineti ardeii iuti la temperatura camerei. Pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.

Radacinoase: Pastrati morcovii, sfecla si ridichile in frigider. Cartofii, cartofii dulci si dovleceii trebuie pusi intr-un loc racoros, intunecat si uscat (camara sau pivnita).



Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frigider trebuie pastrati intr timp pastrate pentru alte camerei fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 24 queries | Mysql time :0.051690 (s)