News Flash:

Cum sa conservam fasolea verde la borcan. Asa o vei putea folosi la iarna

9 August 2018
420 Vizualizari | 0 Comentarii
Fasolea verde astfel conservata se poate folosi la salate sau la diverse mancaruri

Fasolea este un aliment extraordinar! O arata studiile si sutin raspicat specialistii. Este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, nu contine multe grasimi, este ieftina - toate acestea sunt suficiente argumente ca ea sa joace un rol special in dieta.

Si cum nu putem beneficia de ea in stare proaspata pe tot parcursul anului, va aratam cum sa conservati fasole verde la borcan pentru a o consuma la iarna.

Aveti nevoie de: 5 kg pastai de fasole verde; 8 l apa; 4 linguri sare pentru muraturi.

Mod de preparare: Se pune un vas cu apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea amestecand pana se dizolva. Imediat, se adauga fasolea verde curatata de capete si bine spalata.

Se lasa sa fiarba 3-4 minute, apoi se stinge focul. Se scurge fasolea verde si se adauga in borcanele sterilizate in prealabil, presand usor pastaile, ca sa incapa cat mai multe. Se gusta saramura si daca mai necesita sare, se mai adauga, amestecand-o bine sa se dizolve.

Se adauga saramura peste pastaile din borcane, se infileteaza capacele si se dau la cuptor pentru 5 minute, sau se fierb intr-un vas cu apa fierbinte, pentru 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca lent, in cuptor, sau in apa in care au fiert. Dupa ce s-au racit definitiv, se trec in camara. Fasolea verde astfel conservata se poate folosi la salate sau la diverse mancaruri. Nu necesita conservant, daca borcanele sunt bine sterilizate si capacele bine infiletate, fasolea verde conservata se pastreaza chiar 2-3 ani, la loc racoros.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pastai fasole verde conservat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018306 (s)