News Flash:

Cum ne curatam organismul dupa Paste

8 Mai 2013
620 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum ne curatam organismul dupa Paste
Mielul, drobul, ouale, cozonacii sau pasca sunt doar cateva din alimentele care ne-au acompaniat in aceste zile si, in mod cert, acum isi cer tributul. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie, ne spunem cum sa ne detoxifiem in aceasta saptamana.

Sa incepem prin a ne stabili un program de masa cat de cat fix si, in limita posibilitatilor, sa-l si respectam; mancati foarte incet, concentrati-va doar la ce aveti in farfurie si incercati sa va ridicati de la masa cand inca nu sunteti satui (cand simtiti ca ar mai merge ceva);

Hidratati-va foarte bine: minim 2-2,5 litri apa/zi (nu se iau in calcul ceaiurile, cafeaua, sucurile sau supele)

Consumati 2-3 cani de ceaiuri/zi care ne vor ajuta la buna functionare si pe interior; de exemplu: ceai de urzici, verde, galbenele, menta, anghinare, coada calului, talpa gastei, papadie, leustean, etc.

Fructele si legumele de sezon, mai ales in stare  cruda sau cat mai putin preparate termic sa existe la fiecare masa. Ananasul, kiwi-ul, struguri, mere, telina, patrunjel, morcovi,..sunt doar cateva din alimentele care ne dau un surplus de energie.

In afara de acest aspect, sa profitam dragii mei ca, in aceasta perioada, pietele sunt suprasaturate de "verzituri" atat de benefice organismului nostru si care sunt la indemana oricui (loboda, spanac, ridichii, patrunjel, ceapa si usturoi verde, salata verde, leurda, etc). Faceti-va salate, ciorbe/borsuri de legume, salate de fructe,...

Incercati sa aveti 2-3 zile/saptamana fara carne si alegeti lactate semi-degresate. Consumati cereale integrale, alimente bogate in fibre, paste integrale, orez brun/integral, paine integrala, migdale, fistic, alune de padure (evident neprajite si doar 30 grame).

Faceti miscare de orice fel, plimbati-va in aer liber; transpiratia e calea cea mai sigura si usoara spre detoxifierea organismului.

Lasati sa treaca minim 3 ore de la ora cinei pana ne ducem la culcare; profitati ca ziua s-a marit si iesiti la o plimbare dupa cina.

In refacerea organismului in aceasta perioada, foarte importanta este ODIHNA: dormiti in intervalul "sanatos"(22.00-06.00) macar 6-7 ore, in camere aerisite.

3 salate de primavara

Salata de patrunjel
1-2 legaturi patrunjel proaspat tocat; 2-3 legaturi loboda; 1-2 legaturi leurda; 1 legatura usturoi verde proaspat tocat, 1-2 linguri ulei masline extravirgin/ulei samburi struguri, sucul de la ½-1 lamaie, 1-2 linguri muguri de pin/seminte de dovleac (neprajite), varf sare, 2-4 frunze proaspete de menta tocate, busuioc tocat.

Salata a la Vera
Salata verde + ruccola + spanac crud (baby-spinach), o mana miez de nuca tocat mai grosier, 1-2 linguri stafide, 2 rosii=cubulete mici sau 6-8 rosii cherry taiate pe ½, 1 lamaie spalata bine si tocata marunt cu tot cu coaja (alegeti lamai cu coaja subtire), 1-2 linguri ulei samburi struguri/ulei din seminte de dovleac, menta si busuioc proaspat tocate. Optional: varf sare.

Sote de ciuperci
200-300 grame ciuperci proaspete (de preferat cu palaria mai mare) curatate de pielita si tocate mai grosier (inclusiv coditele lor), 1 ardei kapia taiat cubulete mari, usturoi verde sau alb taiat marunt, varf sare, varf piper, 5-10 grame unt, 1 legatura marar proaspat tocat. in untul topit, se pun la foc iute ciupercile impreuna cu ardeiul kapia , usturoiul si condimentele; se calesc pentru 5-7 minute si la sfarsit se pune mararul proaspat tocat; se acopera cu un capac pentru a se imbina aromele.

sursa: click.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocat verde proaspat doar linguri patrunjel quot salata sunt ulei varf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 35 queries | Mysql time :0.072751 (s)