News Flash:

Cum fac maicutele sarmalele de post, incat au un gust aparte. O reteta care te va cuceri pe loc

1 August 2018
1603 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarmalutele de post facute de maicutele de la Manastirea Prislop au un gust aparte

Aceasta reteta cu har este cu adevarat binecuvantata! In cele ce urmeaza puteti afla cum fac maicutele sarmalele de post, incat au un gust aparte!

Pentru ca ne aflam in perioada postului, aceasta reteta este potrivita si pentru cei mai mofturosi dintre noi. Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase.

Iata de ce avem nevoie ca sa facm sarmale de post ca la Manastirea Prislop.

Ingrediente: 1 varza murata mare, 450 g ciuperci champignon, 1 morcov maricel ras prin razatoarea fina, 1 felie mica de telina rasa, 1 ceapa mare tocata marunt, 130 g orez, 300 ml suc de rosii, 3 linguri pasta de rosii, 1-3 frunze dafin, 1 lingurita cimbru uscat, 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt, sare, piper proaspat macinat, boabe de piper, 2 crengute de cimbru, 1 praf oregano, 2-3 linguri ulei si apa fiarta.

Cum preparam aceste sarmale gustoase:

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim impreuna inca 1 minut.

Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.

Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez - cam o lingura - pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalalt al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu se desface la fiert. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov si telina rase.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, punand peste acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.

Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde, cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta maicute manastirea prislop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022160 (s)