News Flash:

Cu ‹‹Taci si-nghite›› nu se ridica nimeni flamand de la masa. Asa mamaliga delicioasa nu ai mai mancat pana acum

3 Octombrie 2018
360 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6677 RON (+0.0014)
USD: 4.0341 RON (+0.0071)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cand mananci Taci si ghite cu siguranta nu te ridici flamand de la masa

Aceasta mamaliga in straturi este o adevarata bomba culinara. Preparatul "Taci si-nghite" este foarte delicios si destul de consistent. Cu un asemenea preparat la pranz, nimeni nu va ramane flamand. De ceva timp, gospodinele din Romania cauta tot mai des o reteta simpla, delicioasa, ce contine produse traditionale.

Ingrediente:

300 g de malai

300 g de afumatura de porc

200 g de ricotta

200 g de branza telemea

200 g de smantana

1,5 l de lapte

4 oua

2 linguri de ulei rafinat

1/2 lingura de sare

Mod de preparare:

Taiati cubulete mici afumatura de porc, apoi o prajiti in putin ulei. Amestecati si lasati 5 minute la prajit, pana devine aurie. Puneti laptele la fiert intr-o cratita, adaugati sarea si cand este aproape de fierbere adaugati malaiul si amestecati cu o lingura de lemn. Cand mamaliga a inceput sa se ingroase micsorati focul si lasati la foc mic 20 de minute, amestecand periodic. Cand se desprinde usor de peretii vasului inseamna ca mamaliga este gata.

Luati mamaliga de pe foc, adaugati smantana si amestecati bine cu lingura. Intr-o tava (diametrul 20 cm) puneti primul strat (aproximativ 1/3) din mamaliga si nivelati bine, apoi adaugati jumatate din cantitatea de branza telemea, data prin razatoare, si jumatate din cantitatea de branza ricotta, la fel data prin razatoare. Repartizati uniform 1/3 de afumatura.

Peste afumatura puneti inca 1/3 din mamaliga, nivelati bine, puneti restul de branza telemea, restul de branza ricotta si 1/3 din afumatura. Puneti ultimul strat de mamaliga si nivelati.

Cu o lingura faceti 4 adancituri in mamaliga si in fiecare adancitura veti sparge cate un ou. Presarati printre oua afumatura ramasa. Dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180° C, pentru 30 de minute. Scoateti tava si lasati 10 minute sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

taci si-nghite reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1518 (s) | 24 queries | Mysql time :0.030205 (s)