News Flash:

Cordon Bleu cu sunca si cascaval, un deliciu frantuzesc. Reteta cu care ii vei da gata si pe cei mai pretentiosi invitati

10 Septembrie 2018
256 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta de Cordon Bleu presupune combinarea unor ingrediente simple pentru a obtine ceva delicos si sofisticat

Cine nu adora retetele, in care, combinand ingrediente simple, obtii ceva sofisticat si delicios totodata? Un exemplu potrivit pentru aceasta este Cordon Bleu. Gustul acestuia depinde foarte mult de sunca si cascaval, iar aportul grasimilor este unul potrivit, deoarece este pregatit in cuptor.

In plus, nu dureaza prea mult sa-l preparati si este de dificultate redusa. Iata asadar ce aveti nevoie pentru a prepara Cordon Bleu:

- 2 bucati de piept de gaina

- 1/4 pahar de faina

- 1 ou

- 1 pahar de pesmeti pane

- 1/2 lingurita usturoi uscat

- 1/2 lingurita praf de ceapa

- 1/2 lingurita de paprica

- 1/4 lingurita de cimbru (uscat)

- 2 linguri de ulei de masline

- 4 felii de sunca

- 100 g de cascaval

Mod de preparare:

In primul rand vom spala minuntios pieptul de gaina, inlaturand grasimea si pielita. Vom taia transversal in doua bucati fiecare piept. Infasurati carnea in folie alimentara si o bateti bine cu un ciocan de bucatarie. Asezonam cu sa si piper dupa care o stropim cu ulei de masline.

Ulterior vom aseza peste bucata de piept o felie de sunca si una de cascaval. Pentru gust, va recomand sunca semiafumata si cascaval Emmental.

Rulati fasia de piept, fixand-o cu 2 scobitori. Intr-un bol vom presura pesmetii faramitati. Pentru a-i obtine perfect deliciosi, vom taia marunt o bagheta alba si o vom coace timp de 5 minute in cuptor la 200 de grade. Tava cu pesmeti o condimentam cu praf de cimbru, paprika si un sfert de lingurita de sare.

Fiecare rulou de carne il vom tavali generos prin faina, apoi prin ou bine battut si la sfarsit prin pesmet. Pentru comoditate, va recomand sa pregatiti totul din timp. Cu mana stanga veti manevra ruloul in faina si ou, iar cu cea dreapta in pesmet.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava tapetata cu hartie pe care am asezar rulourile de carne. Coacem circa 30-35 de minute, pana vom observa culoarea usor aurie a pesmetului si cascavalul topit. Vom lasa Cordon Bleu-ul sa se raceasca, vom inlatura scobitorile si il vom taia rondele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta delicios cordon bleu preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0847 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020145 (s)