News Flash:

Copanele de pui pe pat de orez cu legume gatite la cuptor. Vor avea un gust si o aroma deosebite

30 Septembrie 2018
2083 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6495 RON (+0.0015)
USD: 4.0769 RON (-0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Copanelele de pui cu garnitura de orez cu legume la cuptor au un gust deosebit

Pulpele de pui cu garnitura de orez cu legume, preparate la cuptor, reprezinta o mancare delicioasa si satioasa pentru intreaga familie. Se gateste usor si arata festiv. Va provocam sa pregatiti aceasta reteta!

Ingrediente:

18 pulpe inferioare de pui

2 pahare de orez

2 morcovi

2 cepe

un ardei gras

o capatana de usturoi

1/3 lingurita de curcuma

1/3 lingurita de chimion

sare si piper negru macinat dupa gust

4-6 pahare de apa

Mod de preparare:

Spalati si uscati pulpele de pui. Asezonati-le cu sare, piper negru macinat si usturoiul zdrobit fin, raspandind uniform condimentele pe suprafata lor. Lasati copanelele de pui sa se odihneasca si sa se patrunda cu gustul si aroma condimentelor.

Intre timp pregatiti legumele: curatati si maruntiti cepele; curatati si taiati morcovii in bucatele. Curatati ardeiul gras de codita si seminte, apoi taiati-l in bucatele.

Incingeti putin ulei intr-o tigaie si adaugati ceapa. Prajiti-o pana va deveni transparenta, dupa care adaugati morcovul si prajiti-l impreuna cu ceapa pana va fi semipreparat, amestecand frecvent.

Adaugati ardeiul gras, orezul spalat, 3-4 catei de usturoi (maruntiti cu cutitul), chimionul, curcuma si putin piper negru macinat. Amestecati foarte bine si caliti totul timp de inca 1-2 minute.

Ungeti o tava adanca cu ulei si raspanditi uniform orezul cu legume in ea. Sarati-l putin. Ulterior, in timpul coacerii, trebuie sa-l gustati: in functie de necesitate, mai adaugati sare.

Asezati pulpele de pui pe suprafata orezului cu legume. Turnati cu grija 4 pahare de apa peste ingredientele din tava. Daca apa va fi absorbita in totalitate in timpul coacerii, iar orezul nu va fi gata, mai adaugati apa fierbinte in tava.

Coaceti aceasta mancare timp de aproximativ 60 minute in cuptorul preincalzit la 180° C. Orezul si carnea se prepara excelent. Este o mancarica delicioasa, cu care-i puteti rasfata pe cei dragi!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0896 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016044 (s)