News Flash:

Copanele de pui gatite in sos de mustar cu ciuperci. Reteta care nu va lasa pe nimeni indiferent

29 August 2018
469 Vizualizari | 0 Comentarii
Copanelele de pui gatite cu sos de mustar si ciuperci au o savoare deosebita

Carnea de pui are avantajul ca poate fi gatita rapid si astfel puteti prepara fara prea mari batai de cap o masa delicioasa.

Aceasta reteta nu va lasa pe nimeni indiferent! Copanelele de pui se prajesc pana capata o crusta aurie si crocanta, dupa care se coc in sos de mustar cu smantana si ciuperci, condimente aromate si vin alb si astfel vor capata o savoare deosebita.

Ingrediente: un kilogram de pulpe inferioare de pui; 200 g de ciuperci (spre exemplu, Champignon); 3 catei de usturoi; 100 ml de vin alb sec; 250 ml de apa sau supa de pui; 2 linguri de mustar (oricare; preferabil sa nu fie iute); 80 ml de smantana pentru gatit 20%; 30 g de unt; 2 linguri de ulei de masline; cimbru; sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare:

Spalati si uscati carnea. Puneti untul si uleiul de masline in tigaie. Prajiti treptat carnea. Puneti-o pe o farfurie. Taiati ciupercile si usturoiul in feliute si prajiti-le in tigaia in care ati prajit carnea. Turnati vinul si supa de pui in tigaia cu ciuperci si usturoi. Apoi adaugati mustarul.

Aduceti amestecul pana la punctul de fierbere. Adaugati smantana si fierbeti sosul timp de 10-15 minute, la foc redus, pana se va ingrosa. La sfarsit il asezonati cu sare si piper. Turnati sosul intr-o tava adanca de copt si asezati copanelele de pui prajite deasupra lui. Presarati totul cu cimbru si introduceti tava in cuptorul preincalzit pana la 180°C, pentru 15-20 minute.

Serviti carnea cu orice garnitura. Spre exemplu, cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2353 (s) | 24 queries | Mysql time :0.055207 (s)