News Flash:

Conopida cu rosii la cuptor, o mancare de post binevenita atunci cand iti doresti sa te rasfeti cu ceva delicios

6 August 2018
253 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6670 RON (-0.0001)
USD: 4.0662 RON (+0.0105)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Conopida la cuptor cu rosii si morcov este binevenita in zilele de post

Conopida in sine are un gust searbad, insa gatita la cuptor capata o aroma deosebita, mai ales daca este asezonata cu usturoi. Aceasta reteta de conopida la cuptor cu rosii si morcov este binevenita zilele acestea cand suntem in Postul Adormirii Maicii Domnului.

Pentru a conserva cat mai bine fitonutrienti din conopida, specialistii ne sfatuiesc sa nu o fierbem in apa, ci la aburi, circa 10 minute. Fierberea in apa duce la pierderea flavonoidelor si a glucozinolatilor - doua categorii de compusi responsabili pentru beneficiile conopidei asupra organismului.

Consumata cel putin o data pe saptamana, conopida poate reduce riscul de cancer colorectal si cancer de prostata si totodata poate preveni boli cardiovasculare. Datorita faptului ca se leaga de acizii biliari, aceasta ajuta la o mai buna reglare a colesterolului sanguin. 3 portii de legume crucifere (varza, broccoli, conopida) pe saptamana au fost asociate cu scaderea riscului de obezitate la femei.

Asadar, va prezentam o reteta perfecta pentru momentele in care iti doresti sa te rasfeti cu ceva delicios si foarte usor de preparat - conopida cu rosii la cuptor.

Ingrediente: 1/2 conopida, 2 morcovi, 1 ardei gras, 1 cutie de pasta de rosii sau rosii in bulion, 3 catei de usturoi, 1 lingura de faina, 2 linguri de ulei, ardei iute, ceapa verde, sare si piper dupa gust.

Preparare: Desfaceti conopida in buchetele mici sau potrivite. Spalati-le si fierbeti-le in apa sau la aburi. Dati morcovul pe razatoare, iar ardeiul taiati-l fasii subtiri. Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti morcovul si ardeiul circa 3 minute. Adaugati apoi rosiile si ardeiul iute. Lasati amestecul sa mai clocoteasca inca 5 minute.

Dizolvati 1 lingura de faina cu putina apa si omogenizati, apoi potriviti gustul de sare si piper. Turnati amestecul peste legumele din tigaie. Dupa ce mai clocoteste 2-3 minute, adaugati ceapa verde tocata marunt si stingeti focul. Scoateti conopida din apa si transferati-o intr-un vas de sticla termorezistenta sau orice alta tava pentru cuptor.

Turnati peste buchetele sosul de legume cu rosii. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si lasati conopida sa stea aproximativ 20 de minute. Pentru a-i da o aroma discreta de parmezan, puteti presara pe deasupra fulgi de drojdie (se gasesc la magazinele naturiste). Au un continut bogat in proteine si vitamine din complexul B.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0840 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015628 (s)