News Flash:

Noaptea Muzeelor 2014: Oferta Iasiului - Expozitii, spectacole de muzica, dans si poezie, concursuri

14 Mai 2014
980 Vizualizari | 0 Comentarii
Noaptea Muzeelor 2014
Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul 'Poni - Cernatescu', Muzeul Memorial 'Mihail Kogalniceanu' din Iasi precum si Muzeul Viei si Vinului din Harlau si Palatul 'Alexandru Ioan Cuza' de la Ruginoasa vor putea fi vizitate gratuit in noaptea de 17 spre 18 mai, in cadrul evenimentului 'Nopti europene ale muzeelor', informeaza Lacramioara Stratulat, directorul Complexului National 'Moldova' Iasi. Conform sursei citate, accesul gratuit in aceste obiective va fi permis intre orele 15,00 si 02,00.

In cadrul editiei din acest an a Noptii Muzeelor, la Palatul Culturii poate fi vizitata expozitia 'Invazia 68 Praga', a fotografului Josef Koudelka, iar pe pietonalul de pe bulevardul Stefan cel Mare, Muzeul Etnografic al Moldovei va organiza 'Targul Mesterilor Populari', scrie Agerpres.

Conform programului, la Muzeul Unirii va fi vernisata expozitia 'Artisti absolventi la Iasi (1860 - 2014). Personalitati istorice' si va fi organizat un concert de chitara clasica sustinut de Ilie Dragos Vasile, elev al Colegiului National de Arta 'Octav Bancila' Iasi, clasa prof. Marius Timpau.

La Muzeul 'Poni - Cernatescu', in cadrul vernisajului expozitiei 'Stereoscopia - in cautarea reliefului', vizitatorii pot afla in detaliu principalele procedee de obtinere a imaginii plastice in relief, incepand de la clasicul sistem al stereoscopiei si pana la mai noua realizare a tehnicii moderne - fotografierea in lumina coerenta, holografia. De asemenea, va fi organizat si vernisajul expozitiei - concurs de fotografie 'Slalom fotografic'. Expozitia se adreseaza tinerilor fotografi amatori ieseni cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, cu scopul de a stimula interesul tinerei generatii pentru arta fotografica, de a descoperi si promova tineri talentati si de a valoriza lucrarile acestora. In cadrul expozitiei se vor decerna Premiul Carol Popp de Szathmari pentru expresivitate si rafinament in tehnica si creatia fotografica si premiul pentru debut Nestor Heck.

Nu va lipsi spectacolul de muzica, dans si poezie, sustinut de elevii Colegiului National de Arta 'Octav Bancila' Iasi.

Muzeul memorial 'Mihail Kogalniceanu' va organiza o serata care readuce in prezent atmosfera de epoca a secolului al XIX-lea, in care a trait Mihail Kogalniceanu. Programul festivalului va include jocuri interactive pentru copii, workshopuri, recitaluri de muzica si poezie, proiectie de film documentar. Va fi organizat, totodata, vernisajul expozitiei 'Album de familie'.

La Palatul 'Alexandru Ioan Cuza' de la Ruginoasa organizatorii isi vor intampina vizitatorii cu manifestarea 'O noapte de poveste la Palat', care va cuprinde un concurs de cunostinte generale si expozitia 'Cartea-altar de intelepciune'. Publicul este invitat sa descopere o colectie de carti de secol XIX din patrimoniul Muzeului de la Ruginoasa, deosebit de frumoase datorita materialelor folosite la imbracarea si ornamentarea lor si a tehnicii de executare.

Muzeul Viei si Vinului din Harlau a pregatit pentru public 'Parfumul muzicii de altadata', un concert sustinut de Grupul vocal - instrumental 'Bahlovia', lansarea cartilor 'Harlau. Istorie si legenda', autor Dumitru Mateiciuc; 'Divizia 13 Infanterie Ploiesti. Cronica a zece luni in anticamera mortii' si 'Corpul Voluntarilor Ardeleni la Harlau 1917-1918', autor Dumitru Miron, precum si cu spectacol muzical-coregrafic 'Mandru-i jocul din Harlau', sustinut de Ansamblul Folcloric 'Rapsodia Harlaului'.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muzeul harlau iasi pentru cadrul expozitia expozitiei palatul sustinut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018323 (s)