News Flash:

Cocktailuri clasice de vara - Astazi reteta pentru MOJITO

13 August 2013
657 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mojito
Soare intr-un pahar. Sunt nelipsite din meniul oricarui bar respectabil din lume si obisnuim sa le degustam mai ales in vacanta. In ciuda numelor exotice sunt relativ simplu de pregatit si pot sa anime, cu un buget minim, orice petrecere pe care o gazduiti vara aceasta.

Mojito
Este un cocktail nascut in Havana. Savoarea lui sta, zic eu, in menta, pe care cubanezii o numesc yerba buena, si in zaharul sau indulcitorul folosit. Menta trebuie zdrobita la inceput laolalta cu zaharul brun, iar zaharul trebuie sa fie din trestie, nu din sfecla.

Altfel, avem de-a face cu o reteta simpla, care se prepara foarte usor. Sunt mai multe moduri in care poti sa faci mojito, folosind sirop de menta in loc de zahar, suc de lamaie in loc de lime sau adaugand un pic de angostura ca sa-i mai taie din dulceata.

Reteta pe care vi-o propun eu este cea mai simpla: punem cateva frunze de menta intr-un pahar inalt, le pasam cu muddlerul atat cat sa-si elibereze aromele, insa nu prea tare ca sa nu se amareasca. Apoi punem o masura de suc de lime si cativa stropi de sirop de menta. Amestecam bine ca sa se topeasca siropul. Punem un pic de gheata pisata, cateva frunze de menta intregi si amestecam bine. Ungem si marginea paharului cu cateva frunze de menta ca gustul si mirosul sa lucreze impreuna. Apoi punem doua masuri de rom, gheata pisata pana sus si un pic de apa minerala si mai amestecam inca o data bine.


Ingrediente
2 parti rom Bacardi
1 parte suc de lime
2 lingurite de zahar brun sau sirop de menta
frunze de menta
sferturi de lime

Instructiuni
Zdrobiti sferturile de lime, menta si zaharul cu muddlerul intr-un pahar inalt. Apoi adaugati sucul de lamaie si amestecati bine. Apoi puneti romul, gheata, un strop de apa minerala si amestecati din nou bine.

Sursa: theliquorstore.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

menta bine lime apoi frunze punem zaharul amestecam cateva gheata intr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 35 queries | Mysql time :0.075126 (s)