News Flash:

Cine si-ar fi inchipuit? EFECTELE neasteptate ale MAMALIGII asupra SANATATII

13 Iulie 2014
6888 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
mamaliguta
Se spune ca este un medicament traditional, care aduce numai beneficii sanatatii omului. Si, lucru important, inca din cele mai vechi timpuri romanii au folosit mamaliga ca leac.

Si-ar fi putut inchipui cineva ca mamaliguta poate deveni un medicament folositor in tratarea racelilor spre exemplu? Poate parea greu de crezut, dar mamaliga a fost de multe ori subiectul de cercetare al specialistilor.

Iar studii recente au scos in evidenta faptul ca media de viata a triburilor amerindiene, care se hraneau cu porumb crud sau fiert era mult mai mare decat a altor comunitati invecinate, carora le lipsea din dieta acest aliment.

Dezvoltarea fibrei musculare

Supranumita initial hrana saracilor, mamaliga a demonstrat de-a lungul timpului ca este mai mult decat atat. Specialistii germani in biologie celulara vegetala de la Universitatea din Koln au descoperit prezenta, in boabele de porumb, a unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, foarte importante pentru sanatatea organismului. Substantele respective sunt produse numai in radacina plantei de porumb, in urma unor mecanisme biochimice inca neelucidate stiintific. Fiziologul spaniol E.A. Rodriguez a observat intamplator, ca cei mai apti copii pentru sporturi de performanta din Ecuador si Columbia au o bogata alimentatie in  „terciuri de porumb". Rodriguez a initiat un amplu program de cercetare in medicina sportiva, descoperind ca aceleasi substante derivate ale acidului palmitic si arahidonic au rol in dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalitatii de actiune a hormonilor tiroidieni.

Reduce colesterolul

In plus, putini sunt cei care stiu ca malaiul mai este supranumit si „prietenul intestinului subtire“.

Cercetatorii edocrinologi subliniaza ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene. De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in singe, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din singe, scazind astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct. Despre mamaliga moale se spune ca are de patru ori mai putine calorii fata de paine, iar mamaliga deloc moale are jumatate din caloriile painii.

Nutritie si biochimie

Mamaliguta e utila si celor care sufera de obezitate, deoarece acest aliment confera o senzatie de satietate extrem de rapida, datorita fibrelor alimentare din compozitia sa. Studiile de specialitate arata ca la persoanele care consuma regulat porumb, anumite probleme cum ar fi ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic si mental, sunt reduse considerabil.

Studiile de nutritie si biochimie alimentara au aratat ca mamaliga consumata frecvent amelioreaza si afectiuni cum ar fi reumatismul, diabetul, menstruatiile dificile cu singerari abundente, anexita si metroanexita, litiaza renala, hepatita.
Cercetatorii endocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mamaliga porumb riscul sunt acest aliment bdquo biochimie boli cercetare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 35 queries | Mysql time :0.080670 (s)