News Flash:

Daca te imprietenesti cu catina toamna, uiti de boli toata iarna! Cum se prepara acest remediu

16 Noiembrie 2018
892 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consumul de catina cu miere iti va creste imunitatea si vei trece fara probleme peste iarna

Catina, care mai este numita si "Ginsengul romanesc", poate fi considerata un bun vaccin antigripal, datorita efectelor benefice ale fructelor sale.

Conform specialistilor, catina din tara noastra are un continut chimic de exceptie, probabil cel mai bogat din intreaga lume. Nicaieri in lume, nici varietatea naturala, nici soiurile ameliorate nu contin atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi precum cele intalnite la catinei care creste in tara noastra, mai ales in zona subcarpatica.

Denumita si "regina imunitatii", catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. De asemenea, contine o cantitate de trei ori mai mare de vitamina E decat germenii de grau, de trei ori mai multa vitamina A decat morcovii si de 4 ori mai multe enzime, care protejeaza corpul de radicalii liberi, in comparatie cu ginsengul.

In fructele coapte, continutul de vitamina C depaseste 400-800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regasim celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, aminoacizii esentiali, acizii grasi esentiali.

Iata cum se prepara corect catina cu miere, remediul care iti creste imunitatea si te ajuta sa ai o sanatate de fier pe parcursul sezonului rece.

Adauga o parte de miere la trei parti de fructe de catina. Dupa spalarea si zdrobirea fructelor de catina, adauga-le intr-un borcan pana ce se umple pe jumatate. Toarna miere peste ele pana la umplerea completa a borcanului. Inchide borcanul etans, apoi pastreaza-l la frigider.

Dupa o saptamana, incepe sa iei din acest amestec cu aroma deosebit de placuta cate o lingurita sau doua in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin o luna, asta pentru a-ti creste imunitatea si pentru a avea o sanatate de fier.

Precautii sau contraindicatii in consumul de catina nu exista.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

catina vaccin antigripal regina imunitatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0860 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017257 (s)