News Flash:

Chiftele manastiresti de post dupa reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Sunt mai bune decat cele cu carne

19 Noiembrie 2018
2088 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Maicutele de la Manastirea Prislop fac niste chiftelute de post absolut delicioase

Suntem in Postul Craciunului, astfel ca, pentru cei care au ales sa se abtina de la produse de origine animala, am ales pentru astazi o reteta foarte gustoasa - chiftele manastiresti de post, asa cum sunt preparate de maicute la Manastirea Prislop.

Ingrediente:

2 cani de fasole boabe,

2-3 felii de franzela,

1 cana de orez,

1 ceasca de ulei,

2 cepe,

5-6 catei de usturoi,

1 morcov,

1 pastarnac,

2 frunze de dafin,

1 legatura de marar,

1 legatura de patrunjel,

1 lingurita de cimbru uscat

50 grame de faina,

sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea dupa procedura obisnuita. Dupa ce se schimba prima apa, se pun morcovul, pastarnacul si ceapa, evident tocate. Se adauga cele doua frunze de dafin si se sareaza dupa gust. Cand fasolea este bine fiarta se scurge de zeama.

Atentie! Nu aruncati zeama, pentru ca o sa va trebuiasca.

Intr-un bol se adauga fasolea, painea inmuiata in zeama de la fasole, usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar si mararul si patrunjelul tocate.

Se amesteca bine compozitia, apoi se da totul prin masina de tocat (sau la un blender, cine are). Compozitia se modeleaza apoi sub forma de bile (chiftele), diametrul ideal fiind de circa 3 centimetri (pentru bile) sau de 5 centimetri (daca le faceti plate, caz in care grosimea trebuie safie de cam un centimetru). Chiftelele se dau prin faina si se prajesc in uleiul foarte bine incins.

Din restul de zeama ramasa de la fiertul fasolei se prepara o garnitura din orez. Proportia ar fi de trei cani de zeama la o cana de orez.

Modul de preparare al orezului este cel standard, cu specificatia ca, dupa ce s-a fiert (nu uitati de sare!), este recomandat sa-i puneti marar din belsug. Cel putin asa sustine prezbitera Garoafa Coman, care indica si faptul ca mancarea este infinit mai buna daca orezul este servit rece.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

postul craciunului reteta chiftele manastiresti manastirea prislop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1007 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019193 (s)