News Flash:

Pana si tigaile vechi ale bunicii stralucesc acum! Nu credeam ca petele de arsura pot fi curatate atat de usor

28 Octombrie 2018
1764 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6599 RON (+0.0013)
USD: 4.1469 RON (+0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Indepartarea petelor de grasime de la prajeala si a resturilor de alimente arse poate fi un chin

Tigaile pline de grasime de la prajeala si de resturi de alimente arse sunt greu de curatat - mai ales daca nu le speli imediat dupa ce ai gatit. Iata ce metode te ajuta sa le cureti eficient.

1. Cu cenusa

Cenusa este un excelent produs de curatare si degresare. Aduna intr-un borcan cenusa rezultata de la arderea lemnelor intr-o soba,cenusa din jarul de la gratar samd. Cerne-o fin,pentru a o separa de bucatile de lemn,de carbune sau de alte resturi. Presara cenusa pe buretul umed sau pe o perie de vase umeda si aplica,prin frecare,pe zonele grase. Cenusa fina poate fi folosita,fara a freca puternic,si pe tigaile captusite cu teflon sau cu material ceramic - aplic-o cu o carpa moale.

2. Cu coji de oua

Daca folosesti tigai din inox gros,din fonta,cojile de oua,macinate fin,sunt un excelent material abraziv si degresant. Spala tigaia murdara cu detergent de vase solid,in care ai adaugat si ai amestecat bine cojile de oua macinate fin. Nu folosi cojile doua la tigaile captusite cu teflon sau cu material ceramic.

3. Cu nisip fin

Nisipul fin este si el un bun abraziv si degresant,in caz ca nu ai altceva mai bun la indemana. Freaca tigaia din inox sau fonta cu nisip,apoi spala cu detergent si clateste bine.

4. Cu bicarbonat de sodiu

Aveti nevoie doar de 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de apa oxigenata de 3% si o lingurita de detergent de vase. Amestecati aceste ingrediente pana vedeti ca se formeaza o spuma. Aceasta pasta obtinuta o aplicati pe suprafetele murdare, o lasati sa actioneze 10-15 minute. Apoi frecati tigaile cu o perie aspra. Clatiti vasele cu apa calduta si, mai ales, vasele se spala cu manusi!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tigaile grasime prajeala alimente arse curata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020014 (s)