News Flash:

Cele mai comune greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline

27 Februarie 2019
334 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu totii facem greseli atunci cand gatim cu ulei de masline

Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.

Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:

1. Il alegi pe cel "light". Toate tipurile de ulei de masline au cam acelasi numar de calorii, adica aproximativ 120 de calorii si 15 grame de grasime la o lingura. Termenul "light" se refera, in cazul uleiului de masline, la culoare si aroma.

2. Nu citesti eticheta. Cel mai sanatos ulei de masline este cel pe a carui eticheta este specificat presat la rece. "Nu este de ajuns sa scrie pe eticheta obtinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie sa scrie presat la rece la o temperatura de 38 de grade, iar aciditatea sa fie in jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de 0,1%-0,2%", atrage atentia prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Putini sunt fabricantii care respecta aceste reguli.

3. Il irosesti pe cel extravirgin la prajit. "La ardere e pacat sa-l irosim pe cel extravirgin, mai scump. La prajit putem alege uleiul rafinat de masline si cel nehidrogenat de palmier", spune prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

4. Il tii aproape de cuptor. Nimic nu rancezeste uleiul de masline mai repede decat caldura si lumina. Tine uleiul de masline intr-un recipient inchis la culoare si depoziteaza-l intr-un loc racoros, departe de sursele de caldura si de razele soarelui.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0932 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021499 (s)