News Flash:

Ceaiuri din plante medicinale pentru fiere si rinichi. Ce recomanda specialistii

1 Noiembrie 2018
1325 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceaiul de coada soricelului este recomandat pentru afectiuni ale fierii si ale rinichilor

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu dureri de fiere. Fierea este un organ mic, sub forma de para, situat direct sub ficat, in partea dreapta, superioara, a abdomenului.

Intr-un organism sanatos, fierea este de culoare galbena, alcalina si neiritabila, cu o consistenta fluida sau usor vascoasa.

Intr-un organism bolnav, cu un inalt grad de intoxicare, fierea devine verde-inchis, aproape neagra, si are actiune acida si coroziva asupra tesuturilor. In aceasta stare nu se mai scurge spre duoden, se blocheaza pe canale si provoaca inflamarea ficatului, a vezicii biliare si arsuri in intestin.

Intre plantele cu cea mai mare influenta in acest caz se numara:

1. Anghinare - utila atat in scop preventiv, cat si curativ

Pe de o parte, planta contine anumite principii active (cinarina, acidul clorogenic) care stimuleaza evacuarea vezicii biliare, prevenind aparitia crizelor biliare, dar si formarea calculilor biliari.

Pe de alta parte, anghinarea stimuleaza secretia de lichid biliar in cantitati suficiente si cu o compozitie adecvata, prevenind indigestiile si alte asemenea probleme.

In scop preventiv, bea 2 cani de infuzie de anghinare preparata dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, astfel: prima dimineata pe stomacul gol, apoi stai intins pe partea dreapta timp de 30 minute, pe cea de-a doua cu o jumatate de ora inainte de una din mesele principale.

Exceptionala pentru persoanele care au nisip la fiere (microlitiaza biliara), care sufera frecvent de dischinezie si de migrena biliara este infuzia combinata de anghinare din care bei 2 cani pe zi.

Infuzia o obtii astfel: pune la macerat pentru 8-10 ore, 3-4 lindurite de iarba de anghinare maruntita, apoi filtreaza. Planta ramasa dupa filtrare se fierbe in jumatate de litru de apa 5 minute, apoi se filtreaza si se lasa la racit. In final cele 2 lichide se amesteca obtinandu-se aproximativ 1 litru de infuzie combinata.

Tratamentul afectiunilor biliare cu anghinare se face in cure de lunga durata (minimum 30 de zile) perioada in care vei evita consumul de prajeli, de cafea si de ceai negru (mai ales pe stomacul gol), de dulciuri concentrate.

2. Menta: sub forma de infuzie din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa; are efect antiseptic, detoxifiant hepatic, antispastic, coleretic-colagog (provoaca evacuarea bilei in intestin), analgezic, tonic, revigorant.

Se recomanda in uz intern 2-3 cani/zi pentru diskinezie biliara (functionarea defectuoasa a bilei), stari de greata.

3. Sunatoare in caz de dischinezie biliara, colecistita diminueaza procesele inflamatorii hepatice cronice si tulburarile motilitatii cailor biliare.

Se administreaza: 2-3 cani pe zi de infuzie neindulcita. Se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita peste care se adauga o cana de apa clocotita (200 ml), se acopera, iar dupa 15-20 minute se strecoara.

O lingurita de ulei de sunatoare dupa fiecare masa; Se prepara dintr-un pumn de flori proaspete de sunatoare puse intr-un vas de sticla si peste care se adauga ulei atat cat sa acopere florile. Se acopera vasul si se lasa sa stea la soare 6-7 zile, dupa care se strecoara, se pune in vase de sticla de culoare inchisa care se astupa cu dop si se pastreaza la loc racoros.

4. Coada-soricelului, sub forma de:

Suc de Coada-soricelului. Se obtine din planta proaspat culeasa, cu ajutorul mixerului (blenderului): in vasul mixerului se pun 50 de grame de planta foarte bine spalata si 50 ml de apa de izvor, dupa care se omogenizeaza prin mixare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Se iau 50 ml pe zi din acest suc, pentru tratarea afectiunilor hepato-biliare,

Infuzie combinata: Se pun la macerat 3-4 linguri maruntite de coada-soricelului, in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza.

Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza.

In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de infuzie combinata de coada-soricelului, care se foloseste intern (2-3 cani pe zi).

Ceaiurile diuretice mentin rinichii sanatosi

Cele mai apreciate ceaiuri diuretice sunt cele de cozi de cirese, matase de porumb, merisor, coada-soricelului si soc.

Acestea se prepara adaugand 2-3 lingurite de flori sau frunze uscate in 500 ml de apa clocotita, intr-un vas acoperit. Cei 500 de ml se beau pe tot parcursul zilei, in completarea a 2 litri de apa plata.

Ceaiul din cozi de cirese are o puternica actiune antiinflamatoare, amelioreaza durerea si disconfortul la urinare. Este bogat in saruri de potasiu, flavonoide si tanin si restabileste echilibrul de la nivelul mucoasei care tapeteaza vezica urinara.

Ceaiul din matase de porumb este un remediu popular pentru pietrele la rinichi. Infuzia contine vitaminele B6, C, E, K, saruri de calciu si potasiu, are un efect antiseptic si antiinflamator.

Merisorul, bogat in arbutina, o substanta cu efecte antiseptice, poate fi consumat atat sub forma de fructe deshidratate, cat si sub forma de ceai, din fruze de merisor. Este un remediu de succes pentru tratarea infectiei urinare, insa nu este recomandat femeilor insarcinate.

Ceaiul din flori de coada-soricelului nu este atat de puternic precum celelalte, insa efectele sale antiseptice si antiinflamatoare nu pot fi contestate, in special in cazul tratamentelor pe termen lung, de 2-3 luni, care previn recurenta cistitei.

Ceaiul din flori de soc are o aroma placuta, este racoritor si are efecte diuretice usoare. Este cea mai buna solutie pentru preventie.

Ceaiul de soc, consumat de 2-3 ori pe saptamana, va sustine functia renala si va elimina eventualele bacterii care inca nu provoaca simptomele unei infectii, avand un rol activ in prevenirea acutizarii acestor episoade, mai ales la cei cu litiaza renala si nisip, cu predispozitie la cistite.

Ceaiul de papadie are proprietati diuretice si poate contribui la detoxifierea organismului. Acest ceai este extrem de benefic, insa poate avea o aroma destul de greu de suportat, de aceea poate fi consumat in amestec cu ceai de salvie sau de musetel, pentru ca gustul sa fie imbunatatit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anghinare infuzie menta sunatoare coada soricelului ceaiuri rinichi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 36 queries | Mysql time :0.036431 (s)