News Flash:

Ceaiul de salvie perfect pentru sensibilitatea dentara

24 Martie 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ceaiul de salvie perfect pentru sensibilitatea dentara
Aplicati argila pe gingii
Ca sa scapati de aceasta problema neplacuta faceti tot posibilul ca sa impiedicati retragerea gingivala. Pentru aceasta, reduceti presiunea in timpul periajului si folositi mai ales miscari in care periuta vine dinspre gingie inspre dinte, si nu invers.
Noaptea, o data pe saptamana, aplicati pe dinti si pe gingii, mai ales in zonele sensibile, o pasta de argila, pe care sa o lasati sa actioneze peste noapte. Aceasta are efect astringent (impiedica gingiile sa se retraga), remineralizant (ajutand la refacerea smaltului) si terapeutic (actioneaza eficient in cazul diverselor afectiuni gingivale).
Clatiti gura in fiecare dimineata si seara cu ceai de salvie foarte concentrat.
De asemenea, in fiecare dimineata si la pranz puneti pe gingie continutul unei capsule de Coenzima Q10, dupa care stati doua minute cu gura deschisa si incercati sa nu salivati. Seara mai puteti sa faceti un suc de usturoi si sa picurati cu pipeta pe gingii; stati apoi un minut cu gura deschisa, fara a saliva.

Procedeele agresive de albire dauneaza
Dintii sunt acoperiti de smaltul ce protejeaza stratul de dentina. Atunci cand dentina este expusa, dintele devine foarte sensibil. Aceasta se produce mai ales in zona in care dintele se „intalneste” cu gingia, deoarece acolo smaltul este mai subtire.
Printre cauzele care provoaca aceasta sensibilitate se numara periajul prea puternic, care face uneori ca gingia sa se retraga, descoperind o mica suprafata a radacinii dintelui. Cum radacina nu este protejata de smalt, dentina devine expusa. O alta cauza este reprezentata de eroziunea smaltului ce poate aparea din cauza unui consum frecvent de bauturi sau de alimente acide. De asemenea, procedeele agresive de albire a dintilor au efect de eroziune, la fel si bruxismul (scrasnitul din dinti), ce duce in timp la subtierea smaltului, facand dintii foarte sensibili.
Retragerea gingiilor o data cu inaintarea in varsta este un alt factor al sensibilitatii. De asemenea, retragerea lor mai poate fi cauzata de anumite afectiuni gingivale sau chiar de depunerea tartrului sau a placii dentare. intre dinte si gingie se poate forma un spatiu care este foarte greu de curatat si care expune dentina. in plus, daca aveti un dinte spart, sansele ca acesta sa fie sensibil sunt foarte mari.

Susanul - importanta sursa de calciu
In plus, mestecati zilnic o lingura cu seminte de susan, deoarece acestea sunt o importanta sursa de calciu, si apoi nu mai mancati nimic minimum o jumatate de ora.
Faceti gargara cu o solutie preparata din apa si bicarbonat de sodiu; aceasta reduce sensibilitatea dintilor.
Daca suportati, clatiti gura in fiecare dimineata cu ulei de susan. Acesta are efect remineralizant, dar si protector.
Pentru spalatul dintilor, folositi doar pasta pe dinti din argila si plante, in locul pastelor care contin fluor.

Nu mestecati alimente tari!
Renuntati la obiceiuri nesanatoase cum sunt: fumatul, mestecarea unor alimente foarte dure (mai ales daca acestea contin zahar - bomboane, caramele), spartul semintelor ori consumul de bauturi carbogazoase. De asemenea, evitati alimentele foarte acre (citrice, otet, muraturi, fructe necoapte), deoarece acestea sunt acide si au un efect coroziv asupra smaltului. Feriti-va, pe cat puteti, de alimentele ce contin zahar alb si faina alba, deoarece acestea inhiba asimilarea calciului in organism.

Consumati cat de multe lactate, insa atentie ca acestea sa fie preparate din lapte nepasteurizat. Cele mai indicate sunt laptele dulce si untul clarifiat.

Consumati zilnic fructe oleaginoase (alune, migdale, nuci, arahide, caju), deoarece sunt bogate in calciu si magneziu. insa nu trebuie sa fie prea uscate, pentru a nu afecta dantura. Pentru orice eventualitate, le puteti lasa la inmuiat in apa, timp de o ora, inainte de a le consuma.

• Beti cat mai multe ceaiuri din plante remineralizante, cum sunt cele de coada-calului, de urzica sau de tataneasa; acestea ajuta la fixarea calciului in organism, favorizand astfel remineralizarea naturala a smaltului.

sursa: taifasuri.ro

sunt foarte aceasta acestea deoarece smaltului ales asemenea dentina gura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1553 (s) | 35 queries | Mysql time :0.056377 (s)