News Flash:

Cea mai buna visinata facuta in casa! Reteta

3 Iulie 2015
1324 Vizualizari | 0 Comentarii
Visinata
Visinata este, de fapt, un macerat alcoolic, pe baza de fructe si zahar. Va puteti produce singuri visinata acasa respectand cateva indicatii simple.

Reteta de visinata

Portii: 2-2,5 litri.

Timp de preparare: 10 saptamani (cu tot cu perioada de macerare)

Ingrediente:
3 kilograme visine
1,2 kilograme zahar
600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)

Preparare:
Spalati visinele cu tot cu samburi. Asezati visinele si zaharul in straturi intr-o damigeana. Acoperiti gura damigenei cu un tifon legat cu sfoara, pentru a permite fructelor “sa respire” dar sa impiedice intrarea insectelor. Lasati fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, pana cand zaharul s-a topit si fructele si-au lasat zeama.

Adaugati alcoolul peste fructe si acoperiti damigeana cu un dop de pluta. Lasati alcoolul la macerat pentru minim 8 saptamani (in mod ideal 3 luni). Strecurati visinata prin tifon si turnati-o in sticle.Nu adaugati alcoolul inainte ca fructele sa isi lase zeama si zaharul sa se topeasca deoarece veti distruge visinata.

Nu folositi sticle de plastic. Perioada lunga de macerare va permite alcoolului sa imprumute si gustul plasticului.
Se considera, in mod eronat, ca se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei bauturi. Singura bautura care poate inlocui alcoolul dublu rafinat este o vodca de foarte buna calitate care, insa, din cauza pretului va transforma visinata intr-o bautura nepermis de scumpa.

In unele zone, in special din nordul tarii, in judete din Transilvania, se folosesc fructe zdrobite, fara samburi. In acest caz visinata se serveste cu tot cu pulpa de fruct aflata in suspensie in alcool. In acelasi fel se poate obtine si lichiorul din cirese negre.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

visinata alcoolul fructe fructele macerat pentru zaharul acoperiti dublu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 24 queries | Mysql time :0.059113 (s)