News Flash:

Ce reguli trebuie respectate cand gatim carnea cruda. Doar asa ne putem pazi de Salmonela si E. Coli

26 Septembrie 2018
169 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6667 RON (-0.0010)
USD: 4.0359 RON (+0.0018)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ouale si carnea cruda pot fi locuri propice dezvoltarii unor bacterii periculoase pentru noi

Frecvent auzim cazuri despre bebelusi ajunsi in stare critica la spital dupa ce s-au infectat cu E. Coli si Salmonela. Insa aceste bacterii sunt la fel de periculoase si pentru persoanele mature. E. Coli si Salmonela locuiesc in mod normal in intestinele pasarilor si vitelor. Acestora, insa, bacteriile respective nu le dauneaza deloc, in schimb pe noi ne pot trimite la terapie intensiva. Din fericire, putem evita usor contaminarea cu aceste bacterii. Insa, este nevoie sa respectam cateva reguli simple. Salmonela se gaseste pe coaja de ou, de aceea ori de cate ori suntem in contact cu ouale, trebuie sa ne spalam mainile cu sapun, evitand pana la acest moment contactul cu alte obiecte.

Insa E. Coli si Salmonela se pot gasi si in carne, astfel ca de aceea, dupa ce am prelucrat carnea cruda, este nevoie sa spalam bine cutitul si tocatorul. Mainile, la fel, trebuie spalate.

Inca un sfat util: Multi oameni cred ca bacteriile din carne mor dupa ce carnea este fiarta sau prajita. Gresit! Daca lasam carnea mai mult timp la temperatura camerei, in ea incepe sa se dezvolte o bacterie rezistenta la prelucrare termica. In schimb, aceeasi bacterie devine "cuminte" cand carnea sta la frigider. Din acest motiv trebuie sa scoatem carnea din frigider exact in momentul cand dorim sa o gatim si nu cu cateva ore inainte.

Prin urmare, trebuie sa respectam regimul frigorific al carnii (la fel si al oualor) iar dupa ce am luat contact cu acestea este nevoie sa ne spalam mainile cu sapun. Si sa nu uitam de asemenea sa spalam bine tocatorul si cutitul. Asa avem garantia ca niciuna din bacteriile E. Coli ori Salmonela nu ne va afecta sanatatea!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

e coli salmonela contaminare reguli carne cruda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0817 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013751 (s)