News Flash:

Ce inseamna cand se formeaza spuma in timp ce carnea fierbe. Iata la ce trebuie sa fiti atenti

31 August 2018
881 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6671 RON (+0.0002)
USD: 4.0557 RON (-0.0204)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Spuma care apare cand fierbem carnea reprezinta proteine si saruri minerale coagulate

De regula noi punem carnea pe foc si, atunci cand apa incepe sa fiarba, imediat inlaturam spuma care se formeaza. Aceasta spuma nu reprezinta altceva decat proteine supuse procesului de coagulare. Atunci cand carnea este pusa la fiert initial in apa rece, aceste proteine, dar si sarurile minerale, se dizolva apa. In cazul in care carnea e pusa deodata in apa clocotita, ele raman predominant in carne.

Astfel, daca aveti nevoie de o zeama gustoasa, va recomandam sa puneti carnea la fiert initial in apa rece. Dar daca veti folosi doar carnea, puneti-o direct in apa fierbinte. Si nu va grabiti sa inlaturati spuma, caci ea contine valoare nutritiva pe care o transmite bulionului.

Apropo, ca spuma sa nu va tina in suspans, puneti in vasul in care fierbe carnea o ceapa. In acest fel spuma nu se va mai ridica la suprafata. De asemenea, ar trebui sa tinem seama daca spuma este deschisa sau inchisa la culoare. Cea de culoare inchisa contine celule de sange si trebuie inlaturata.

Iata si alte cateva secrete care va vor ajuta sa pregatiti o zeama gustoasa:

Daca din intamplare ati pus prea multa sare la fiert, adaugati pentru cateva minute un pumn de orez infasat in tifon.

Daca veti fierbe carnea la foc mic, zeama va fi mai gustoasa, iar daca o veti pregati la foc mare, un gust mai pronuntat va avea carnea.

Sarea se adauga in zeama de carne cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, in cea de peste - la inceputul fierberii, iar in cazul ciupercilor - cu doar cateva minute inainte de a fi gata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Spuma se formeaza atunci cand carnea este pusa la fiert in apa rece
carne fiert spuma proteine coagulare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019744 (s)