News Flash:

Ce greseala faci atunci cand gatesti piure de cartofi! Majoritatea gospodinelor fac asta si nu e bine

16 Septembrie 2018
617 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6599 RON (+0.0013)
USD: 4.1469 RON (+0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pentru a gati corect piureul cartofii trebuie fierti in ingredientele cu care trebuie sa i combini

Piureul este una dintre cele mai intalnite mancaruri din Romania si nu numai. De cele mai multe ori, insa, aceasta mancare iese fara gust sau gumata. Sa faci piurel perfect e foarte usor, insa. Afla mai jos cum!

Piureul de cartofi este una dintre cele mai comune, rapide si usor de facut mancaruri/garnituri din lume. Si una dintre cele mai versatile si gustoase, totodata. Poti sa il faci clasic sau cu lapte, branza, unt, smantana, ceapa.  In ciuda faptului ca este un fel de mancare pe care absolut oricine il poate face, se pare ca… l-am preparat cu totii gresit pana acum.

Mai toti procedam astfel: curatam cartofii, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si apoi ii pisam adaugand si restul de ingrediente. Gresit! Potrivit bucatarului chef Tyler Florence, metoda corecta (a se citi "cea mai gustoasa") de gatire a piureului e alta. Total diferita, dar deloc complicata.

Potrivit lui Florence, cartofii trebuie fierti in ingredientele cu care vrei sa ii combini. Pur si simplu speli si cureti cartofii cruzi, ii tai cubulete si ii pui la fiert in lapte cu unt, sare etc. (de exemplu). Asa cartofi iau timp sa absoarba aromele ingredientelor respective.

Cum se face piureul corect

Cand s-au fiert cum trebuie, scoate cartofii intr-un alt vas. Piseaza-i, incorporand treptat lichidul aromat in care i-ai fiert.

Crede-ne pe cuvant! Asa o sa faci cel mai gustos piure pe care l-ai mancat in viata ta, cu minimum de efort, doar respectand sfatul genial de mai sus.

Alte greselile care trebuie evitate: legumele nu trebuie taiate in bucati foarte mici, nici fierte prea mult (puse in apa inainte ce aceasta sa fiarba), iar instrumentul de zdrobire trebuie adaptat texturii cartofilor folositi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piure gresit metoda gatire
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021458 (s)