News Flash:

Ce este, de fapt, lichidul rosu din caserolele cu carne. Un lucru e sigur: sange nu e

7 Martie 2017
270 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (0.0000)
USD: 4.1883 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Acest lichid nu este sange, ci mioglobina. De regula, sangele se curata in timpul procesarii carnii, scrie realitatea.net.
Mioglobina este un amestec de apa si proteine care se regaseste in tesutul muscular. Rolul acestui lichid este oxigeneze celulele musculare.
Mioglobina este dictata de un pigment si astfel in functie de acesta, carnea este mai inchisa sau mai deschisa la culoare. Atunci cand mioglobina ia contact cu aerul, acesta devine mai inchisa si asa vei reusi sa iti dai seama cat de proaspata sau nu este carnea.
Totusi vorbim si despre produse injectate cu nitriti care pastreaza culoarea frumoasa a carnii. Carne rezista cel mult 2-3 zile apoi isi schimba culoarea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mioglobina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 24 queries | Mysql time :0.028442 (s)