News Flash:

Cartofii carbonara la cuptor sunt un deliciu. Se prepara din ingrediente simple si au o aroma deosebita

19 Septembrie 2018
1456 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (+0.0010)
USD: 4.1067 RON (-0.0130)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cartofii carbonara sunt o mancare pe care o veti indragi de la prima gustare

Daca nu vreti sa petreceti mult timp in bucatarie, cartofii carbonara sunt cea mai buna varianta. Reteta se prepara din ingrediente simple si au o aroma deosebita. Este un fel de mancare satios, care poate fi servit atat la pranz ca fel principal, dar si la cina. Daca veti prepara cartofi carbonara suntem siguri ca veti indragi aceasta mancare la prima... gustare.

Ingrediente:

1 kg cartofi,

1 ceapa,

100 g cascaval,

50 g bacon,

1 lingura de unt,

150 g carne de curcan,

300 ml smantana,

1 ou,

patrunjel verde,

sare si piper negru macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se curata. Se taie rondele sau cuburi, dupa care se fierb intr-o cratita cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se pot fierbe si intregi si taiati apoi, acest lucru ramane la alegerea voastra.

Se amesteca intr-un bol smantana cu oul si cascavalul dat pe razatoare. Se asezoneaza cu sare si piper negru macinat, dupa gust.

Se curata si se toaca ceapa. Se prajeste putin in tigaia incinsa cu unt. Se taie carnea de curcan in cuburi si se adauga in tigaia cu ceapa. Se amesteca si se prajeste pentru 5-10 minute. Se prajeste si bacon-ul intr-o tigaie antiaderenta.

Se unge o forma de copt cu unt si se asaza cartofii in ea. Se toarna apoi amestecul cu smantana. Se acopera cartofii cu carnea prajita si cu bacon-ul.

Se da la cuptorul preincalzit pana la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute. Se scot cartofii din cuptor si se presara patrunjel verde tocat si cascaval ras, apoi se mai poate baga putin la cuptor, pana ce se topeste cascavalul.

Atentie! Carnea de curcan poate fi inlocuita si cu carne de pui, iar in loc de cascaval normal se poate folosi si mozzarella sau parmezan, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi carbonara reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0875 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021651 (s)