News Flash:

Care sunt cele 9 dintre cele mai periculoase lucruri pe care le ai in bucatarie. Sigur nu te-ai fi gandit la ele

19 Noiembrie 2018
163 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Atunci cand facem mancare trebuie sa fim atenti la anumite detalii pentru a nu ne pune in pericol sanatatea

Bucataria este locul in care ajungem sa petrecem pana la cateva ore pe zi, pentru a prepara mancarea familiei, insa in acest loc ne pandesc anumite pericole. Iata asadar la ce ar trebui sa fim atenti astfel incat sanatatea noastra sa nu aiba de suferit.

1. Pentru a face ca plasticul sa fie flexibil, unii producatori adauga anumite chimicale ce pot duce la aparitia unor probleme de sanatate destul de grave. Aceste chimicale pot ajunge in alimentele din caserole si pot avea efecte grave pe termen lung.

2. Daca particule din mancarea ta raman in chiuveta pentru un anumit timp, ele incep sa creeze un mediu propice pentru aparitia culturilor de bacterii precum salmonela si multe altele similare. Trebuie sa te asiguri ca speli si chiuveta la fel de bine ca vasele tale.

3. Cutitele tale ar trebui sa fie mereu ascutite si curate. Daca ele nu sunt suficient de bine ascutite, este posibil ca ele sa alunece atunci cand incerci sa tai ceva, asta ducand la unele posibile taieturi si accidente neprevazute.

4. Intotdeauna ar trebui sa folosesti funduri de taiat separate pentru carne si pentru legume. Carnea cruda poate contine anumite bacterii care duc la aparitia unor probleme grave. Si nu folosi niciodata funduri crapate deoarece bacteriile se vor strange mereu acolo.

5. Un burete obisnuit de bucatarie este un mediu foarte bun pentru aparitia bacteriilor intr-un timp scurt. Daca il clatesti nu vei impiedica inmultirea patogenilor. Pentru a omori bacteriile, poti sa pui in cuptorul cu microunde buretele ud sau sa il pui intr-un vas cu inalbitor diluat timp de cateva minute.

6. Prosoapele de maini sunt unele dintre cele mai murdare lucruri din bucataria ta. Le atingi tot timpul, chiar si inainte sa te speli pe maini si din nou atunci cand gatesti. Acesta reprezinta un mod prin care bacteriile pot ajunge in mancarea ta.

7. Probabil ca si tu folosesti o tigaie cu teflon pentru ca mancare ta sa nu se lipeasca, dar trebuie sa stii ca o astfel de tigaie daca este supra incalzita, va emite niste vapori toxici. Asa ca in acest caz este indicat sa folosesti o tigaie mai rudimentara.

8. Chimicalele care sunt folosite in mai toate tipurile de odorizante de camera pot duce la afectarea serioasa a plamanilor si chiar la aparitia cancerului. Este mai bine sa iti aerisesti bucataria in mod natural decat sa folosesti constant un astfel de produs.

9. De asemenea, nu uita niciodata sa verifici daca ai oprit gazul de la cuptorul aragazului tau inainte sa te duci la culcare sau inainte sa pleci de acasa. Asta te va ajuta sa fii in siguranta atat tu, cat si cei din jurul tau.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucatarie mancare pericole chimicale bacterii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015059 (s)