News Flash:

Budinca de cartofi cu chiftelute la cuptor. O reteta care se prepara rapid, ajunge pentru toata familia si este foarte gustoasa

26 Septembrie 2018
154 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6667 RON (-0.0010)
USD: 4.0359 RON (+0.0018)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Budinca de cartofi cu chiftelute este un preparat savuros si usor de preparat

Budinca de cartofi cu chiftelute este o mancare foarte gustoasa si consistenta, perfecta pentru o cina copioasa in familie dar poate fie servita si la o masa de sarbatoare. Aceasta reteta se prepara extrem de simplu si rapid, iar rezultatul este unul extrem de aromat si apetisant.

Aceasta budinca savuroasa se serveste calda, presarata cu verdeata.

Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara budinca de cartofi cu chiftelute:

1 kg de cartofi

200 ml de lapte

3 linguri de unt

500 g de carne tocata de pui

2-3 rosii proaspete

1 ceapa

50 g de cascaval tare

sare si piper negru macinat dupa gust

ulei pentru prajit

verdeata proaspata tocata marunt

Mod de preparare:

Curatati cartofii, taiati-i si fierbeti-i in apa sarata pana vor fi gata. Curatati ceapa, taiati-o marunt sau dati-o prin masina de tocat. Adaugati ceapa maruntita, sarea si condimentele in carnea tocata si amestecati bine.

Luati cartofii de pe foc, scurgeti lichidul si adaugati untul si laptele. Pisati cartofii cu o presa sau maruntiti-i cu blenderul. Piureul de cartofi nu trebuie sa fie lichid. Puneti piureul intr-o forma de copt si nivelati-l.

Formati chiftelute din umplutura si prajiti-le in ulei pe toate partile timp de 5-7 minute.

Asezati chiftelutele deasupra piureului de cartofi. Taiati rosiile dupa cum preferati: rondele sau cuburi dupa care le puneti in forma peste chiftelute.

Dati cascavalul prin razatoarea mare si presarati budinca din belsug.

Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si coaceti budinca timp de 15-20 de minute. Scoateti budinca din cuptor, presarati-o cu verdeata tocata si serviti-o calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0884 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014421 (s)