News Flash:

Atentie! 9 greseli de EVITAT atunci cand gatesti carne de pui

10 Mai 2015
770 Vizualizari | 0 Comentarii
9 greseli de EVITAT atunci cand gatesti carne de pui
Nu exista vreun tip de carne pe care sa-l gatim mai des decat carnea de pui. Este optiunea la indemana pentru multe dintre noi. Si este perfect logic, pentru ca puiul e ieftin, se gateste usor si e si gustos.

Dar exista riscuri mari sa-l gatesti gresit. Poate crezi ca mancarea pe care ai facut-o are gust bun, dar sa stii ca totul poate fi si mai bine.

Nu mai trebuie sa mananci niciodata o bucata de pui uscata sau insipida.

1. Nu trece cu vederea prospetimea.
O gaina batrana nu se califica in finala. Daca poti, ia cel mai fraged puiut. Unul care a fost insa congelat inainte iara nu e bun, caci, in timpul congelarii si decongelarii, carnea isi pierde umiditatea.

2. Nu uita sa pui carnea in saramura.
Daca ti se oare ca pieptul de pui este tare, pune-l in apa cu sare inainte de a-l gati. Asa carnea va fi moale.

3. Nu fi prea lenes pentru a folosi termometrul.
Scopul trebuie sa fie o temepratura finala de 165 de grade! Odata ce treci de numarul asta, vei usca carnea.

4. Nu lua o carne fara gust.
Daca iei carne de o calitate proasta, poti s-o marinezi, s-o sarezi etc. cat vrei tu. Nu mai scoti nimic din ea. Cauta o carne ecologica, caci numai asa vei putea sa-ti atingi scopul de a gati masa perfecta.

5. Nu umple tigaia de tot.
Nu pune bucatile de carne una langa alta. Cand nu mai e loc in tigaie, mancarea capteaza caldura si o transforma in abur. Asta inseamna ca ti-ai luat adio de la crusta caramel senzationala de pe pieptul de pui.

6. Nu uita sa lasi carnea sa se odihneasca.
Daca ai copt o pasarea intreaga, las-o sa se odihneasca dupa gatit. Pentru ca asa va absorbi sosurile. Nu dureaza decat cateva minute, dar ce diferenta!

7. Nu gati piept de pui care nu are grosime egala.
Daca ai un piept care este mai gros in centru decat la margini, acestea din urma se vor usca. Pune carnea in folie transparenta si intinde-o cu facaletul.

8. Nu coace o carne uda.
Daca vrei sa bagi la cuptor un pui intreg, sterge-l bine de apa. Asa vei face pielea aia crocanta deasupra.

9. Nu uita de intensificatorii de aroma.
Pune in tava cu puiul pe care intentionezi sa o bagi la cuptor sare, o jumatate de lamaie inauntru, usturoi si/sau ierburi proaspete. Este usor de facut, dar asta inseamna o carne gustoasa si delicioasa.


carne carnea daca pentru pune asta decat gati uita bagi bine caci cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 36 queries | Mysql time :0.056823 (s)