News Flash:

Alimente care rezista ani de zile in camara cu provizii. Cum trebuie pastrate

15 August 2018
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
Sunt alimente care rezista ani de zile in camara fara sa se strice

Sarea, zaharul, condimentele sau bauturile tari si vinul au o viata foarte lunga, daca sunt pastrate in conditii proprii. Dar iata si alte alimente care rezista ani de zile in camara fara sa se strice.

Condimentele sunt cunoscute pentru longevitatea lor. Toate mirodeniile bine uscate, deshidratate si pastrate in spatii uscate pot fi folosite si cinci sau sapte ani. Dupa unul sau doi ani isi mai pierd din savoare, dar pot fi consumate in continuare. Alaturi de ele, bauturile alcoolice, mierea, orezul, fasolea si alte legume uscate rezista ani de zile in camara.

Mierea se pastreaza in ceramica

Este singurul aliment din lume care nu se strica, daca este 100% naturala. Nu trebuie tinuta la rece sau congelata. O poti pastra in camara sau intr-un dulap de bucatarie, intr-un borcan de sticla cu capac. Daca a cristalizat, o poti dilua punand borcanul intr-un vas mai mare cu apa calda. Mierea nu trebuie incalzita direct pe foc, pentru ca isi pierde o buna parte din proprietatile ei benefice.

Sfat! Cele mai bune recipiente pentru a pastra mierea sunt cele din ceramica, prin care nu patrunde nici umezeala, nici lumina soarelui. Pastreaza mierea intr-o camara racoroasa si ai grija sa inchizi bine capacul recipientului ori de cate ori o folosesti. Frigiderul nu este cea mai buna solutie, pentru ca mierea rezista timp indelungat numai la temperaturi medii, in jur de 20°C.

Uleiul de masline se pastreaza in sticle verzi

Cumpara numai ulei de masline presat la rece, de cea mai buna calitate si imbuteliat in sticle de culoare inchisa. In general, el are un termen de valabilitate de pana la doi ani, pentru ca pastrat mai mult timp incepe sa isi piarda din proprietatile antioxidante. Dar si dupa cei doi ani, daca sticla nu a fost desfacuta, uleiul de masline este bun pentru consum.

Sfat! O sticla cu ulei de masline de culoare inchisa poate fi pastrata mai multi ani intr-o camara intunecata si racoroasa, daca nu este desfacuta. Daca o desfaci, trebuie sa consumi uleiul in aproximativ 6 luni.

Orezul brun, mai rezistent decat cel alb

Daca iti place sa consumi mai degraba orez brun decat alb, poti cumpara oricand cantitati mai mari pentru ca aceasta varietate este cea mai rezistenta. Orezul brun nu trece prin toate etapele de rafinare prin care trece orezul alb, drept urmare el pastreaza o buna parte din fibrele si nutrientii boabelor naturale. Este mai bogat in minerale si vitamine, dar si in grasimi vegetale. De aceea, orezul brun trebuie pastrat la intuneric, intr-un spatiu uscat si aerisit.

Sfat! Un pachet de orez brun nedesfacut poate tine in camara cel putin un an, iar daca il desfaci, aproximativ 6 luni. Ai grija sa nu stea la soare sau in caldura si nu isi va pierde proprietatile.

Pastele rezista ani de zile in ambalajul de carton!

Spaghetele si macaroanele din paste fainoase se pot pastra cu anii in camara. Chiar daca dupa doi sau trei ani nu vor mai avea acelasi gust, ele nu se strica. Trebuie doar sa le feresti de caldura si de umezeala.

Sfat! Cumpara paste de calitate, ambalate in cutii de carton. Acestea pot fi tinute cativa ani intr-un spatiu bine aerisit si uscat si vor avea gust bun oricand.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimente rezista camara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1024 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020655 (s)