News Flash:

Aceasta cereala este cea mai bogata sursa de colagen si intinereste organismul feminin cu 10 ani

8 Noiembrie 2018
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6650 RON (+0.0011)
USD: 4.0855 RON (-0.0324)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Arpacasul din orz contine o cantitate enorma de lizina aminoacidul care participa activ la sinteza colagenului

O cereala obisnuita este capabila sa compenseze deficitul de colagen din organismul feminin si sa-l intinereasca cu cativa ani.

Pielea, parul si unghiile dumneavoastra vor fi sanatoase si tinere! Recomandarea noastra este sa consumati acest fel de mancare macar o data pe saptamana si veti fi incantata de rezultat!

Inca din vechime boabele decorticate de orz au capatat denumirea de arpacas. Avand suprafata lucioasa, ele seamana cu perlele.

Este interesant faptul ca in trecut arpacasul din orz era considerat o delicatesa, pe care si-o permiteau doar demnitarii.

Proprietati benefice ale arpacasului din orz

In zadar gospodinele au trecut arpacasul din orz pe planurile secundare. Doar el contine o cantitate mare de substante nutritive, care sunt necesare pentru functionarea normala a organismului.

Arpacasul din orz fiert mai este numit si "terciul frumusetii", deoarece aceasta cereala contine o cantitate enorma de lizina - aminoacidul care participa activ la sinteza colagenului.

Toata lumea stie ca acesta contribuie la mentinerea elasticitatii pielii, impiedicand formarea ridurilor.

Inca un motiv de a include arpacasul de orz in meniul tuturor femeilor este cantitatea mare de vitamine pe care le contine: A, PP, E si vitamine din grupul B.

Consumul regulat al terciului din arpacas de orz nu contribuie doar la mentinerea frumusetii pielii, ci si la scaderea ponderala! Acest aliment satios si hipocaloric este bogat in celuloza (necesara pentru peristaltica intestinala normala) si proteine.

Ingrediente:

- un pahar de arpacas din orz

- un litru de apa

- 2 litri de lapte

Mod de preparare:

Acoperiti arpacasul cu apa si lasati-l sa se inmoaie peste noapte. Spalati-l si acoperiti-l cu laptele caldut.

Aduceti terciul pana la punctul de fierbere, dupa care acoperiti-l cu un capac si fierbeti-l pe bain-marie pe parcursul a 3 ore.

Terciul va capata o nuanta placuta de bej si un gust de lapte inabusit. Nu va lasati intimidata de timpul lung de preparare: va trebui sa interveniti doar in prima etapa de preparare, deoarece terciul se fierbe practic de sine statator.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cereala colagen terciul frumusetii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018923 (s)