News Flash:

6 lucruri pe care nu le stii despre zahar

24 Martie 2014
441 Vizualizari | 0 Comentarii
6 lucruri pe care nu le stii despre zahar
Zaharul rafinat favorizeaza aparitia celor mai periculoase boli din zilele noastre: bolile cardiovasculare, cancerul si diabetul zaharat. Ravagiile pe care le provoaca in corp sunt numeroase.

1. Prin rafinare, zaharul nu mai are nutrienti, ci substante toxice
Retine ca zaharul rafinat isi pierde toti nutrientii in urma proceselor la care este supus, in vreme ce zaharul nerafinat sau brut isi pastreaza intacte aceste substante benefice. Prin rafinare, in compozitia zaharului se formeaza si alte substante daunatoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic. Acestea nu exista in zaharul nerafinat sau brut.

2. Zaharul din nuca de cocos are un index glicemic mai mic decat cel din trestie sau sfecla
Se obtine din seva sau nectarul palmierilor si contine potasiu, zinc, fier, vitaminele B1, B2, B3 si B6. Acest tip de zahar care nu este rafinat si nici albit are un index glicemic mediu, cu 10 procente mai mic decat cel obtinut din trestie sau sfecla.

3. Afecteaza sanatatea creierului
Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Fructoza este prezenta din abundenta in fructe, in anumite legume si in miere, insa cercetatorii sustin ca aceasta nu este daunatoare, numai artificiala, care este folosita ca indulcitor si conservant in industria alimentara.

4. Favorizeaza dezvoltarea cancerului
S-a demonstrat stiintific faptul ca zaharul rafinat este implicat in dezvoltarea si raspandirea cancerului.
Un consum excesiv de zahar intoxica celulele si favorizeaza formarea tumorilor canceroase. "Aceasta intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulina secretata si la o cantitate mai mare de acid lactic, atat in celula, cat si in jurul ei - factori importanti de crestere tumorala", explica prof. dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, in cartea sa "Nu hrani cancerul!"

5. Favorizeaza dezvoltarea candidozei
Abuzul de zahar slabeste flora intestinala, avertizeaza prof. dr. Chirila care sustine ca acest lucru favorizeaza devoltarea infectiilor fungice, in special cele cu Candida albicans.

6. Distruge pielea si accentueaza ridurile
Pielea imbatraneste mult mai repede atunci cand consumi o cantitate mare de zahar rafinat. Odata ajuns in organism, zaharul declanseaza un proces natural care poarta numele de glicare. Astfel, moleculele de zahar influenteaza actiunea colagenului si a elastinei, doua dintre substantele esentiale pentru ca pielea sa-si pastreze aspectul tanar. Efectul de imbatranire a pielii va fi cu atat mai vizibil cu cat consumi mai mult zahar rafinat.

Sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zaharul rafinat zahar favorizeaza quot acid cantitate dezvoltarea mare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1033 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013741 (s)