News Flash:

5 trucuri utile cand prajesti alimentele! Astfel vor fi mult mai gustoase

14 Ianuarie 2019
858 Vizualizari | 0 Comentarii
Anumite trucuri culinare trucuri te ajuta atunci cand prajesti alimentele sa fie mai gustoase si sa absoarba mai putin ulei

Carnea prajita, gogosile, cartofii prajiti, carnaciorii si o multime de alte preparate prajite ajung in meniul nostru in fiecare zi. Din pacate nu sunt la fel de sanatoase ca alimentele coapte sau gatite la gratar. Iata insa cateva trucuri care te ajuta cand prajesti alimentele sa fie mai gustoase si sa absoarba mai putin ulei.

1. Incinge uleiul inainte de a gati alimentele. Indiferent ce vrei sa gatesti in cratita, incinge bine uleiul inainte sa prajesti alimentele. Fie ca e carne, fie ca sunt legume, oua, branza sau gogosi, e bine ca uleiul sa fie deja fierbinte. Pentru carne si preparate din aluat, asteapta putin mai mult timp, sa ajunga uleiul la temperatura mai ridicata. Legumele sau branza pot fi puse in tigaie cand uleiul abia devine fierbinte.

2. Presara putina sare inainte. Ca sa nu mai sara ulei peste tot cand pui carnea sau cartofii prajiti in tigaie, e bine sa presari putina sare cand uleiul se infierbanta in cratita.

3. Pune bauturi acidulate in aluaturi. Cand faci placinte, gogosi sau snitele pe care trebuie sa le prajesti, adauga putina apa minerala sau cola in aluat. Poti adauga si putin bicarbonat de sodiu. Aluaturile vor fi mai pufoase, mai aerate, se vor praji mai repede si vor absorbi mai putin ulei.

4. Foloseste intotdeauna ulei curat. Nu bine sa prajesti mai mult de doua ori in acelasi ulei, indiferent de alimente. Gateste intotdeauna cu ulei curat, sa nu aiba impuritati arse care sunt nocive pentru organism. Uleiul curat presupune mai putine riscuri pentru sanatate!

5. Foloseste ulei cu punct inalt de fierbere. Daca iti place sa prajesti alimentele mai des, ar fi bine sa folosesti ulei din germeni de porumb sau ulei de palmier de inalta calitate. Aceste doua uleiuri au un punct ridicat de fierbere si nu elibereaza radicalii liberi si toxinele pe care le emana uleiul de floarea soarelui cand incepe sa fumege.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnea prajita gogosi cartofi prajiti carnaciori preparate prajite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013944 (s)