News Flash:

4 retete delicioase cu oua fierte, ramase dupa Paste!

7 Mai 2013
1359 Vizualizari | 0 Comentarii
4 retete delicioase cu oua fierte ramase dupa Paste
Chiftelute cu oua fierte
• 600 g carne tocata de porc si de vita
• 2-3 felii franzela
• 100 ml lapte
• 5-6 linguri ulei
• 8 oua, 6 fierte si 2 crude
• 1 lingurita amidon
• sare
• 3-4 catei de usturoi
• patrunjel verde

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu franzela taiata cubulete, inmuiata in lapte, usturoiul pisat, 2 oua crude batute, amidonul, sare si o lingura de patrunjel verde tocat marunt.

Se imparte compozitia in 12 parti. Se formeaza chiftelele si se bat intre palme. Se face in fiecare chiftea cate o adancitura, se acopera cu un strat de ulei si se asaza intr-o tava unsa cu ulei.

Se coc chiftelele in cuptorul incins, la foc potrivit, 15-20 minute. Cu putin inainte de a fi gata se stropesc cu putina apa.

Ouale fierte se curata de coaja, se taie jumatati si se asaza in adanciturile din chiftele. Se orneaza cu patrunjel verde tocat.

Salata orientala
• 300 g bacon sau constita afumata
• 8 cartofi
• 1-2 cepe
• 3 oua fierte
• 1 rosie taiata cubulete
• masline
• sare
• piper
• ulei
• otet

Se fierb cartofii in coaja la foc marunt timp de aproximativ 20 – 30 minute.

Se iau de pe foc apoi se curata de coaja si se taie marunt! Taiem ceapa si o adaugam deasupra cartofilor impreuna cu maslinele si cu cele trei oua fierte! Calim bacon-ul impreuna cu o rosie taiata cubulete timp de 10 minute dupa care adaugam compozitia deasupra cartofilor, cepei, maslinelor si oualor!

Se adauga sare, piper, ulei si otet dupa gust. Se poate servi rece!

Corabioare din oua umplute
• 8 oua fierte
• 2-3 fire de ceapa verde
• 2 rosii mici
• 1 ardei gras rosu
• 1 lingura branza proaspata
• 1-2 linguri telemea rasa
• 2 linguri smantana
• 2 lingurite mustar
• 8 felii sunca presata
• sare

Ouale se spala si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se tin in apa rece un minut, se curata de coaja si se taie in jumatati.

Se scot galbenusurile fierte si se dau pe razatoarea mica. Se adauga apoi branza proaspata, telemeaua rasa, smantana si mustarul. Se paseaza pana se omogenizeaza, apoi se amesteca usor cu ceapa verde tocata marunt, rosiile si ardeiul gras taiate cubulete si sare dupa gust.

Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie, apoi se prinde cu o scobitoare cate o jumatate felie de sunca. Se orneaza cu ardei gras si ceapa verde.

Cartofi frantuzesti
• 1 kg cartofi rosii
• 300 g branza telemea de oaie
• 6 oua, 3 fierte si 3 crude
• 100 g unt
• 100 g cascaval
• 100 ml smantana

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

2. Se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu 3 oua crude. Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adauga piureul de cartofi si branza amestecata cu ouale.

3. Se adauga cele trei oua fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, cu cascaval ras si cu smantana si se baga in cuptor.

sursa:libertatea.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bull fierte sare verde apoi branza cartofi coaja ulei adauga ceapa crude
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 35 queries | Mysql time :0.078877 (s)