News Flash:

15 TRUCURI utile oricarei gospodine in bucatarie

20 Octombrie 2014
1769 Vizualizari | 0 Comentarii
15 TRUCURI utile oricarei gospodine in bucatarie
De-a lungul timpului, fiecare dintre noi a observat sau a experimentat in bucatarie anumite solutii care ne-au scos din impas sau au facut mancarea mai apetisanta.

Libertatea a realizat o selectie a acestor trucuri pentru a le impartasi gospodinelor, dar nu numai. Incearca-le si tu!

1. Taie ceapa fara lacrimi. Inainte de a taia ceapa, pune-o in suc de lamaie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.

2. Economiseste untul. Vei avea nevoie de o cantitate mult mai mica de unt pentru uns tava de prajitura sau tarta, daca o vei baga pentru cateva secunde in cuptorul cald, inainte de operatiune.

3. Fierbe oul crapat fara sa curga. Daca oul este crapat, inainte de a-l pune la fiert, inveleste-l in folie de aluminiu. Nu va mai curge in apa.

4. Nu arunca merele incretite. Le-ai lasat cam mult in fructiera si s-au vestejit? Nu le arunca! Scoate-le cotorul si taie-le rondele, apoi insira-le pe o sfoara si lasa-le la uscat. Vei avea niste poame foarte bune.

5. Cafea superaromata. Pune 2-3 bucati de ciocolata sau o lingurita de cacao peste cafeaua din filtru. Va avea o savoare deosebita.

6. Omleta pufoasa. Inainte de a bate ouale pentru omleta, adauga-le putina apa minerala. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasa si mai pufoasa.

7. Reimprospateaza painea veche. Daca vrei ca painea de o zi sau doua sa redevina proaspata, inveleste- o in hartie absorbanta umeda si incalzeste-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.

8. Cartofi prajiti crocanti. Tine cartofii curatati si taiati 2-3 minute in apa rece ca gheata, apoi usuca- i bine si pune-i la prajit. Vor avea o crusta crocanta delicioasa.

9. Busuioc proaspat. Se stie ca frunzele de busuioc palesc foarte repede. Pune-le intr-un pahar cu apa si zahar si isi vor recapata prospetimea.

10. Tarta cu mere aromate. Pentru a spori savoarea unei tarte cu mere, adauga peste fructe putin ghimbir inainte de a le pune in aluat.

11. Inghetata fara crusta alba. Dupa ce ai terminat inghetata facuta de tine, aplica o folie alimentara inainte de a pune capacul cutiei si a o baga la congelator. Nu va mai forma o crusta alba, care e inestetica.

12. Inlatura surplusul de sare. Daca ti-a iesit mancarea prea sarata, adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.

13. Vinete fara gust amar. Pentru a elimina gustul amar al vinetelor, taie-le felii si presara-le cu sare. Lasa-le asa 15 minute si apoi gateste-le.

14. Orez care nu se lipeste. Daca vrei ca pilaful tau sa nu aiba boabele lipite, adauga o felie de lamaie la fiert. Ii va spori si savoarea si va impiedica boabele de orez sa se lipeasca.

15. Salata frageda pentru mai mult timp. Dupa ce ai cumparat salata verde, inveleste- o in ziar inainte de a o baga in cutia de legume, la rece. Astfel, umiditatea va fi absorbita si salata va tine mai mult.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inainte pentru pune daca adauga avea fara mult apoi baga crusta inveleste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 35 queries | Mysql time :0.064098 (s)