News Flash:

10 aperitive simple pentru masa de Craciun!

24 Decembrie 2012
1365 Vizualizari | 0 Comentarii
10 aperitive simple pentru masa de Craciun
Se prepara rapid si sunt numai bune de incercat de Craciun. Doar barbatii sunt cei mai buni bucatari.

Clasicul somon afumat:

paine de secara

crema de hrean

somon afumat

marar verde

Feliile de paine se ung in strat subtire cu crema de hrean, se acopera cu felii de somon afumat si se garnisesc cu firicele de marar.

Batoane crocante de dovlecei:

1 cana de faina

2 linguri de malai

1 lingurita de sare

o jumatate de lingurita de piper

3 dovlecei de marime medie

taiati in bucati de aproximativ 1,5 cm x 10 cm

2 oua mari, batute usor

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tava mare de copt si se captuseste cu hartie de copt, unsa cu ulei. Intr-o punga din plastic se combina ingredientele uscate. Bucatile de dovlecei se dau prin ou, se pun in punga, se agita pentru a se acoperi cu amestecul de faina, se scot si se asaza pe tava.

Se stropesc cu putin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gatit). Se coc 10 minute, se intorc pe partea cealalta, se stropesc din nou cu ulei si se mai lasa 8 - 10 minute. Se servesc calde.

Frigarui cu rosii si busuioc:

16 bulgarasi mici de mozzarella

16 frunze de busuioc proaspat

16 rosii cherry

ulei de masline

sare si piper proaspat macinat

bete de frigarui

Rosiile se taie in jumatati, iar pe bete se pun alternativ cu branza si busuiocul, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza.

Cosulete de vita cu branza aromata:

16 felii subtiri de friptura sau pastrama de vita

o cutie de branza Boursin (sau alta crema de branza moale, aromata cu verdeturi)

2 ardei grasi colorati, taiati bastonase

Feliile de carne se ung cu branza, se acopera cu feliutele de ardei - care trebuie sa depaseasca in lungime, intr-o parte, latimea feliei de carne - si se ruleaza, formand cosulete.

Creveti aromatizati cu lamaie si usturoi:

3 linguri de usturoi tocat

2 linguri de ulei de masline

100 ml zeama de lamaie

1/4 ceasca de patrunjel tocat

sare

piper

600 de grame de creveti fierti

Usturoiul se rumeneste in ulei timp de un minut, se adauga restul ingredientelor, se ia de pe foc. Intr-un bol se pun crevetii, care se acopera cu sosul de usturoi. Se pastreaza la rece.

Canapele cu caise:

16 caise uscate

lingurite de branza cu mucegai albastru

fistic macinat

1/2 lingurita de miere de albine

piper proaspat macinat

Caisele se ung cu branza, se acopera cu fistic, putina miere si piper.

Curmale cu prosciutto:

16 felii subtiri de prosciutto

16 curmale

piper proaspat macinat

Curmalele se invelesc in prosciutto si se condimenteaza.

Masline cu ierburi:

3 cesti de masline

2 lingurite de ulei de masline

1/8 lingurita de oregano uscat

1/8 lingurita de busuioc uscat

1 catel de usturoi zdrobit

piper macinat

Se amesteca ingredientele intr-un bol si se lasa putin la rece.

Pasta de vinete:

3 vinete de marime medie

un ardei gras verde

o ceapa de marime medie

sare

1/2 lingura de otet (sau dupa gust)

ulei de masline

3-4 catei de usturoi

Ceapa se taie felii. Se coc legumele - cu exceptia usturoiului, se curata de coaja. Ardeiul gras se pune intr-un blender impreuna cu ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei - se mixeaza un minut. Se adauga pulpa vinetelor si se mai mixeaza 3 minute. Se serveste cu paine prajita.

Oua diavolesti:

12 oua fierte tari, curatate

o jumatate de ceasca de maioneza

2 linguri de cozi de ceapa verde

2 lingurite de mustar de Dijon

sare si piper proaspat macinat

boia de ardei pentru decor

Ouale se taie in jumatate pe lungime, se scoate cu grija galbenusul, care se amesteca cu restul ingredientelor (exceptie va fi boiaua). Se umplu jumatatile de albus cu crema rezultata si se decoreaza cu boia.



sursa:debarbati.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei piper branza masline macinat sare intr lingurita proaspat usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017622 (s)