News Flash:

10 aperitive simple pentru masa de Craciun!

24 Decembrie 2012
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
10 aperitive simple pentru masa de Craciun
Se prepara rapid si sunt numai bune de incercat de Craciun. Doar barbatii sunt cei mai buni bucatari.



Clasicul somon afumat:



paine de secara



crema de hrean



somon afumat



marar verde



Feliile de paine se ung in strat subtire cu crema de hrean, se acopera cu felii de somon afumat si se garnisesc cu firicele de marar.



Batoane crocante de dovlecei:



1 cana de faina



2 linguri de malai



1 lingurita de sare



o jumatate de lingurita de piper



3 dovlecei de marime medie



taiati in bucati de aproximativ 1,5 cm x 10 cm



2 oua mari, batute usor



Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tava mare de copt si se captuseste cu hartie de copt, unsa cu ulei. Intr-o punga din plastic se combina ingredientele uscate. Bucatile de dovlecei se dau prin ou, se pun in punga, se agita pentru a se acoperi cu amestecul de faina, se scot si se asaza pe tava.



Se stropesc cu putin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gatit). Se coc 10 minute, se intorc pe partea cealalta, se stropesc din nou cu ulei si se mai lasa 8 - 10 minute. Se servesc calde.



Frigarui cu rosii si busuioc:



16 bulgarasi mici de mozzarella



16 frunze de busuioc proaspat



16 rosii cherry



ulei de masline



sare si piper proaspat macinat



bete de frigarui



Rosiile se taie in jumatati, iar pe bete se pun alternativ cu branza si busuiocul, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza.



Cosulete de vita cu branza aromata:



16 felii subtiri de friptura sau pastrama de vita



o cutie de branza Boursin (sau alta crema de branza moale, aromata cu verdeturi)



2 ardei grasi colorati, taiati bastonase



Feliile de carne se ung cu branza, se acopera cu feliutele de ardei - care trebuie sa depaseasca in lungime, intr-o parte, latimea feliei de carne - si se ruleaza, formand cosulete.



Creveti aromatizati cu lamaie si usturoi:



3 linguri de usturoi tocat



2 linguri de ulei de masline



100 ml zeama de lamaie



1/4 ceasca de patrunjel tocat



sare



piper



600 de grame de creveti fierti



Usturoiul se rumeneste in ulei timp de un minut, se adauga restul ingredientelor, se ia de pe foc. Intr-un bol se pun crevetii, care se acopera cu sosul de usturoi. Se pastreaza la rece.



Canapele cu caise:



16 caise uscate



lingurite de branza cu mucegai albastru



fistic macinat



1/2 lingurita de miere de albine



piper proaspat macinat



Caisele se ung cu branza, se acopera cu fistic, putina miere si piper.



Curmale cu prosciutto:



16 felii subtiri de prosciutto



16 curmale



piper proaspat macinat



Curmalele se invelesc in prosciutto si se condimenteaza.



Masline cu ierburi:



3 cesti de masline



2 lingurite de ulei de masline



1/8 lingurita de oregano uscat



1/8 lingurita de busuioc uscat



1 catel de usturoi zdrobit



piper macinat



Se amesteca ingredientele intr-un bol si se lasa putin la rece.



Pasta de vinete:



3 vinete de marime medie



un ardei gras verde



o ceapa de marime medie



sare



1/2 lingura de otet (sau dupa gust)



ulei de masline



3-4 catei de usturoi



Ceapa se taie felii. Se coc legumele - cu exceptia usturoiului, se curata de coaja. Ardeiul gras se pune intr-un blender impreuna cu ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei - se mixeaza un minut. Se adauga pulpa vinetelor si se mai mixeaza 3 minute. Se serveste cu paine prajita.



Oua diavolesti:



12 oua fierte tari, curatate



o jumatate de ceasca de maioneza



2 linguri de cozi de ceapa verde



2 lingurite de mustar de Dijon



sare si piper proaspat macinat



boia de ardei pentru decor



Ouale se taie in jumatate pe lungime, se scoate cu grija galbenusul, care se amesteca cu restul ingredientelor (exceptie va fi boiaua). Se umplu jumatatile de albus cu crema rezultata si se decoreaza cu boia.







sursa:debarbati.ro

ulei piper branza masline macinat sare intr lingurita proaspat usturoi
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Radio.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013777 (s)

loading...